Ето какво ще се случи, ако сложите лимон до леглото си


Ето какво ще се случи, ако сложите лимон до леглото си
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Всеки знае, че лимоните са полезни за нас, тъй като съдържат голямо количество витамин C. Добавяме този цитрусов плод към чая си, а също така и когато готвим. Освен това лимонът има невероятни свойства, когато го поставим до леглото си.

Релакс

Цитрусовият аромат успокоява нервната система, намалява безпокойството и помага да се освободим от напрежението след тежък ден. Ако не разполагате с етерично масло от лимон, може да срежете един лимон и да го поставите в чинийка на нощното си шкафче.

Ще се подобри концетрацията и вниманието ви

Когато човек вдишва аромата на лимон всеки ден, той става по-концентриран и неговата ментална активност и памет се подобряват. Дори на работа хората правят по-малко грешки, ако около тях мирише на лимон. Това заключение е направено от японски учени.

Подобрява се настроението ви

Етеричното масло от лимон е доказано средство за лечение на депресия. Затова, ако сте опитвали всякакви методи, но не са ви помогнали, обърнете внимание на този слънчев плод.

Почиства въздуха

Лимонът има не само приятен аромат, но също така бактериални свойства. Той почиства въздуха в стаята, така че ще спите по-добре.

Без повече високо кръвно налягане

Много хора страдат от хипертония и лимонът също може да помогне тук. Ароматът му намалява кръвното налягане.

Насекомите няма да ви тормозят

Мравки, мухи, комари и други насекоми не понасят аромата на лимон. Няма да се налага да давате пари за химически препарати, а ще може да използвате натурален продукт.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама