Фън Шуй Съвети от Дормео


Фън Шуй Съвети от Дормео

Всички ние се стремим към уют, топлина и комфорт в дома си. С килим Дормео Асана от мемори пяна сме с една стъпка по-близо до тях. Невероятно меката и пухкава повърхност на килима създава усещане за стъпване по кадифе. Mемори пяната е хипоалергичен материал, който не позволява задържането на прах и образуването на акари. Само сега Дормео ви дава възможност да внесете уюта в дома си с килим Асана, намален със 140лв.

Знаем колко важен е изборът на килим за един дом и затова подбрахме полезни Фън Шуй съвети спрямо килимите и тяхната същност. Дормео се консултира за Фън Шуй принципите при интериорното обзавеждане на дома и мястото на килима в него с Цветозар Мръвков, основател на Асоциация Фън Шуй Център и автор на две книги за българската битова традиция.

Основната цел на древното учение Фън Шуй е да се създаде положителен енергиен поток в дома и тази енергия да бъде в полза на човека. Днес прилагането на принципите на Фън Шуй е обичайна практика в областта на интериорния дизайн в цял свят.

При създаването на един красив и хармоничен дом са важни не само похарчените средства и добрите намерения. Според Фън Шуй еднакво важни са изборът на конкретни форми, цветове и материали за всяка мебел и интериорно решение. В дома всеки избор е важен, защото домът - това е семейството. 

Подът на дома е една от опорните точки в създаването на положителна и подхранваща среда за семейството. Като квадратура подът, след стените, ни дава възможност да разгърнем фантазията си. Но как да го направим правилно? 

Много е важно да се избере правилната настилка за пода - ламинат, теракот, паркет, мокет. Килимът също е основен компонент, който става все по-популярен в модерните интериорни решения, защото според Фън Шуй е допълнителен източник на топлина и земна, устойчива енергия в дома, която влияе положително на членовете на семейството.

Килимът като интериорно решение, според Цветозар Мръвков, е едно завръщане към традиционния уют и топлина, така характерен за българския дом. Теракотът или гранитогресът, или дори скъпият ламинат, не могат да заменят топлината и уюта, които създава един красив и правилно избран килим. Май вече забравихме да ходим боси... А именно босият крак, според Фън Шуй, дава на човека връзката с майката Земя и нейната енергия. Тази връзка е особено важна за децата, които тепърва растат, изграждат имунитет, учат. 

Формата и цветът на килима според Фън Шуй са ключови параметри при неговия избор. Няма универсален вариант, който да е подходящ за всички типове помещения.

Моделите, които са кръгли и овални, увеличават хармонията и спокойствието, така че те са най-подходящи за западните помещения на апартамента. 

Правоъгълните форми са добър избор за източните помещения на дома, а в същото време са и един много печеливш вариант за офиса. Квадратните форми на килима се смятат за универсални, защото символизират земната стабилност, покоя и хармонията.

Важно е да знаем, че цветът при избора на килим също е от значение според Фън Шуй. При определянето на цветовете е важна както енергията и символиката на цвета, така и посоката на помещението в дома.

Повече за избора на цветовете при килимите според Фън Шуй, тяхната символика и влияние очаквайте във втората част на материала, изготвен от Дормео Асана, следващата седмица на 02.11.2015г.

Междувременно не пропускайте да се възползвате от отстъпката на килим Дормео Асана и спестете 140лв.!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама