Хитър трик, с който добрите домакини размразяват кайма за 30 минути


Хитър трик, с който добрите домакини размразяват кайма за 30 минути
Снимка: Getty Images / Guliver

Във всяко българско домакинство се намира пликче с кайма, грижливо прибрано в камерата или фризера. Независимо дали обичате да правите този продукт на сос за спагети, бургери, кюфтета или мусака, можете бързо да приготвите перфектна вечеря с малко кайма. Разбира се, в случай, че мляното ви месо е размразено. Ако обаче все още не сте го направили, днес ще разберете кой е най-добрият вариант да го направите, без да превръщате каймата във водниста и лепкава смес.

Магичен разтвор, който унижощава всички плевели

Този вариант за размразяване на пакет кайма отнема около 30 минути, в зависимост от количеството. Не правете грешката обаче да оставите месо на плота при стайна температура, защото това насърчава растежа на бактериите.

Как все пак трябва да замразявате кайма? Сложете пакетчето си смляно месо в запечатваща се фризерна торба. Уверете се, че изваждате целия въздух от пликчета. Поставете в купа със студена вода, в която предварително сте сложили няколко щипки сол. Уверете се, че пакетът ви е напълно потопен и ако е нужно затиснете с чаша или купа. Напълно потопеното смляно говеждо месо обикновено се размразява за 30-40 минути.

Мляното говеждо месо, размразено в студена вода, трябва да се сготви незабавно, за да се гарантира, че всички бактерии, които може да са се появили, се убиват чрез топлината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама