Интериор в стил Japandi : Какво представлява и как да го постигнете


Интериор в стил Japandi : Какво представлява и как да го постигнете
Снимка: iStock

Японският стил е една от тазгодишните тенденции при декорацията на жилището, но знаем ли откъде идва? И как постигнете да направите този вид в дома си? Ние ще ви информираме за подробностите.

Думата Japandi е смесица от думите "Япония" и "Сканди". Може да се каже, че това е смесица от скандинавски минимализъм с японски дух. Всичко започва да има смисъл, но нека да преминем към ключовите точки, когато става въпрос за пресъздаването му.

Ключовете за постигане на японски интериор:

Преди да започнем, важно е да имаме предвид, че като общо правило интериорът трябва да е семпъл, лек и функционален.

Цветовете:

Тук ще търсим палитра от топли, неутрални цветове. Това ще формира основата и е тайната за заковаване на външния вид на Japandi. Ако харесвате смели цветове и щампи, това вероятно не е стилът за вас, но не се колебайте да експериментирате с по-студени, пастелни нюанси на розово, синьо или зелено.

Перфектно несъвършени материали и елементи:

Вероятно този стил ни харесва толкова много, защото сме големи фенове на идеята за "перфектно несъвършени" и просто обичаме уникални кътчета, изпълнени с индивидуалност. Стремете се към благородни, качествени материали като естествено дърво, ратан, лен, керамика и камък.

Растенията и осветлението играят голяма роля:

Стайните растения са добре дошли в японската атмосфера, тъй като ни свързват с природата и имат силно дзен влияние. Внимавайте да не прекалявате и да създавате хаотична джунгла, но няколко добре разположени растения ще добавят баланс.  Осветлението е друг важен аспект тук и трябва да се наблегне на естествената светлина и връзката с откритото пространство. Оставете светлината да прониква през прозорците или използвайте само леки платнени завеси или щори в неутрални цветове.

Задължителните неща:

Ще търсим мебели с минималистичен и функционален дизайн, които сякаш предават спокойствие само с поглед. Още веднъж, това обикновено означава, че са направени от естествени материали, с чисти и минималистични линии. В този минималистичен стил орнаментите ще бъдат ограничени до няколко декоративни щрихи, включително дървен свещник, подложка за ваза, чиния, керамична чаша и красив чайник.

Сега имате добра представа как да постигнете дом в японски стил, вече ще мечтаете за любимите си мебели. Открийте нови идеи, за да влеете дома си със стил.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама