История, ползи и лечебни свойства на лунния камък


История, ползи и лечебни свойства на лунния камък
Снимка: iStock/Guliver

Хората винаги са били пленени от лунния камък заради неговия блестящ блясък, който наподобява сиянието на луната. Подобно на начина, по който лунната светлина лекува, аурата на лунния камък е женска и е била от полза за голям брой хора.

Тъй като лунният камък е бил разглеждан през цялата история като представяне на божествения дух, хората са почитали тези бижута със скъпоценни камъни.  Лунният камък, албитов минерал със светлинни лъчи и млечен блясък, известен като adularescence, улавя целия този чар и повече. Лунният камък може да се намери в Австралия, Мадагаскар, Шри Ланка и Норвегия.

Хората обичат лунния камък от хилядолетия и ценят бижутата украсени с него от векове. Лунният камък е бил използван от древните индианци като средство за получаване на достъп до ясновидски енергии и божествено знание. Перленият блясък на лунния камък се е смятал от древните римляни за фрагмент от плътна лунна светлина. Легендата гласи, че непрекъснатото взиране в лунния камък за известно време ще ви накара да видите Диана, богинята на лова. Използван е като талисман от хора по целия свят, тъй като се е смятало, че носи късмет и любов.

Лунният камък отново става "хит" през 60-те години, особено като духовен инструмент за изцеление и продължава да заема това място в нашата съвременна култура като специален амулет, който може да повиши здравето ни до нови висоти. Милионите терапевтични качества на този камък са били ценени тогава, както и днес.

Лунният камък отново стара популярен по време на ерата на европейския Арт Нуво и камъкът преживява нова фаза на разцвет, тъй като започва да служи като фокусна точка за украсяване на бижута и духовни практики. През това време бижутата с лунен камък станаха изключително популярни.

Сребърни бижута с лунен камък

Сребърните бижута с лунен камък са едни от най-стилните и елегантни аксесоари, които можете да добавите към вашия тоалет. Лунният камък е изключително популярен сред ценителите на красотата и е носител на мистерия и женственост.

Тези бижута се отличават със сребърна основа, която придава деликатност и бляскав вид на всяка дама, която ги носи. Лунният камък, от своя страна, има уникални свойства, които привличат погледите и вниманието на хората около вас.

От пръстените, обеците и герданите, до гривните и брошките, сребърните бижута с лунен камък могат да бъдат носени на всякакви поводи - от ежедневие до по-официални събития. Те съчетават елегантността и стилът, като добавят нотка на изисканост към вашия облечен облик.

При избора на сребърни бижута с лунен камък е важно да отбележите индивидуалния си вкус и стил. Благодарение на разнообразието от дизайни и модели, може да намерите перфектния аксесоар, който да подчертае вашата персоналност и красота. Такива може да намерите в бижутерия Silenti Jewelry.

Лунният камък се предлага в много нюанси. Те могат да бъдат ярки сини, зелени, розови, жълти и т.н. Прозрачността на този камък варира от полупрозрачен до непрозрачен.

Сините лунни камъни са изключително необичайни и ценни скъпоценни камъни, които могат да бъдат открити само в Шри Ланка. Красиви дъгови лунни камъни са открити в Индия.

Най-ценният лунен камък идва от Индия и Шри Ланка. Планините Адула в Швейцария са дом на някои от най-интригуващите мини за лунен камък в историята. Лунен камък може да се намери и в тези други места в Бразилия, Мианмар, Съединените щати, Норвегия, Германия и Танзания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама