Как да аранжираме зашеметяваща празнична маса


Как да аранжираме зашеметяваща празнична маса
Снимка: Malltohome.bg

Може би тази година повече от друг път, наистина можем да оценим възможността да се съберем заедно със семейство и с приятели по време на коледните и новогодишните празници. А ако сте планирали да бъдете домакини, трапезата трябва да бъде също толкова запомняща се, колкото и самото меню. За да ви улесним в тази задача, с консултантите от Malltohome.bg подбрахме за вас няколко акцента, които да ви бъдат от помощ при подредбата.

Акцент #1: Покривката

Стартираме с основата на всички страхотни маси, а именно покривката. Препоръчваме класическа ленена покривка - елегантна и стилна, тя ще придаде изискан вид на вашата трапеза, а по-неутрален бял или бежов цвят ще позволи на всичко останало да изпъкне.

Акцент #2: Чиниите

В зависимост от това какво сте планирали да бъде вашето меню, помислете и за това какви чинии ще ви бъдат необходими. Всяко ястие е още по-вкусно, когато е поднесено в красив и стилен порцеланов сервиз. Като подредба, започнете с чинията за основно ястие, а над нея поставете тази за салата. По този начин не само си спестявате време при сервирането, но и добавяте нотка класа. Добавете елегантни платнени салфетки, за завършек. Предвидете и плата в центъра на масата, в които да поднесете предястия и не забравяйте чиниите за десерт, с които да завършите. Продуктовите линии на производителя BONNA са с голямо разнообразие от форми и цветове, които можете да аранжирате в множество комбинации, гарантирайки ви, че ще направите поразително впечатление на вашите гости, а до 27 декември можете да се възползвате и от 30% отстъпка!

Акцент #3: Приборите

Нищо не поставя финалния щрих към сервиза на масата като блясъка на качествените прибори. Освен безкомпромисния им вид, важна е и тяхната подредба. Независимо колко прибори сте предвидили, винаги започвайте отвън навътре. Това означава, че външният комплект прибори за хранене съответства на първото ястие и т.н. Ако все пак се придържаме към минимализма, поставете вилица отляво, нож отдясно и завършете с десертна лъжица или вилица над чиниите.

Акцент #4: Чашите

За да не претрупваме допълнително масата, можем да поставим само две чаши: чаша за вода отляво и чаша за вино отдясно, и двете в горната част на чинията. Изберете качествени стъклени съдове, които ще допринесат за стилната и бляскава визия на вашата трапеза. Ако се спрете на цветни чаши, подберете ги така, че да бъдат в синхрон с останалите елементи на масата.

Акцент #5: Фруктиерата

В края на обяда или вечерята поднесете на вашите гости плодове и ядки. Подбрали сме няколко уникални по стила си фруктиери и купи, с които ще завършите по елегантен начин празничната трапеза.

Акцент #6: Декорацията

Последно, но не по значение, идва ред и на декорацията. Тя е онова, което ще придаде завършеност на подредбата на масата и ще допринесе за празничния й вид.

Зеленина

Добавете естествени елементи като борови клонки и шишарки на масата, за да внесете елегантна зимна горска нотка към подредбата. След това изберете красива ваза с естествени цветя, която да добави свежест и благоухание.

Свещници

Всяка вечеря може да стане още по-красива и уютна със свещи! Има нещо очарователно, романтично и дори магическо, което запалените свещи могат да придадат на трапезата!

Коледна украса

Добавите няколко тематични декорации, които ще накарат всеки гост да се почувства като в зимна страна на чудесата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама