Как да изберем легло за бебето и да обзаведем комфортна детска стая


Как да изберем легло за бебето и да обзаведем комфортна детска стая
Снимка: iStock/Guliver

Изборът как да изглежда детската стая не е много лесен, но определено е сред най-приятните вълнения за бъдещите родители.

От това какъв цвят да бъдат стените и как да се композират мебелите във възможно най-удобна конфигурация, до избора на завеси, аксесоари и играчки – всичко носи удоволствие.

Но най-напред обмислете главното – какво да бъде леглото. Важно е спалнята на новороденото да бъде обзаведена със стилни и качествени мебели, но критериите, от които е добре да се ръководите, са да бъде удобно и безопасно.

През първата и втората година след раждането, бебешкото легло ще бъде център на почти всички събития и в неговия, а и във вашия живот, затова е хубаво да проявите практичност предварително.

Има още много неща, които да се вземат предвид при избора: броят на децата, възрастта, полът, височината и ширината на леглото... Когато обаче сте наясно с вида му и с това къде да го разположите, останалите мебели и детайли някак си ще се самоподредят.

Кошче или по-голямо легло тип „кошарка”?

Няма сила, която да промени личните виждания и вкус на родителите, но все пак мислете в перспектива – само след няколко месеца кошчето ще стане излишно, защото след навършването на годинка децата вече пълзят, изправят се и ходят. Докато по-голямото легло ще върши работа поне 5 години.

Едно или две легла: Ако очаквате близнаци, нещата са ясни – вземате всичко двойно и се чудите как да разположите леглата така, че да имате бърз и лесен достъп и до двете. По-сложно е композирането на легла за две деца на различна възраст. За тези случаи най-популярното решение е легло на две нива, като по-голямото дете спи на по-високо.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ КИЛИМ?

Имайте предвид и друго: бебешките кошари за момчета често се различават от тези за момиченца, тъй като активността на мъжките бебета обикновено е по-голяма и съответно – леглото е по-стабилно. Ако се спрете на определен модел, попитайте дали при изработката е предвиден полът на детето.

Нищо излишно!

Много родители задръстват детската стая с дрехи, играчки, струпват памперси и кошове безогледно под предлог, че малкото човече още не е проходило и не му е нужно много място. Грешка! Пространството, в което живее новороденото, трябва да е чисто, семпло украсено и винаги подредено.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама
Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама