Как да изберем обзавеждане за кухня – актуални тенденции и тънкости


Как да изберем обзавеждане за кухня – актуални тенденции и тънкости
Снимка: iStock

За никого не е тайна, че именно кухнята е стаята, в която прекарваме най-много време, когато сме си у дома. Още с отварянето на очите и се запътваме именно към тази жилищна зона, където си правим кафе, закуска и извършваме други свои любими ритуали преди работа.

В края на деня отново се отбиваме в кухненското помещение, но този път се захващаме с приготвянето на вечерята, която ще се събере цялото семейство около масата... За да ни спорят кулинарните дейности, а и за не срещаме трудности от битов характер, е нужно да използваме модерно и функционално за кухни обзавеждане, което със своята красота и високо качество ще направи престоя в стаята за готвене и ще по-приятен!

Кои са тенденциите за 2021 при кухненското обзавеждане

Следите модата „изкъсо“ и искате да сте в непрестанна връзка с нея? Може би е добре да я внедрите и в кухненското обзавеждане, което е централната точка във всеки дом и си струва да бъде позиционирано по практичен и стилен начин. За да бъде това така, трябва да се запознаете с актуалните тенденции при мебелите за кухня през 2021, които ще ви вдъхновят и ще бъдат повод за раждането на нови и оригинални идеи. Ето кои са най-популярните трендове:

  • Матов завършек. Ако решите да заложите на обзавеждане за кухня с покритие от мат, се пригответе за едно по-различно интериорно преживяване, което няма да ви остави никакъв избор… Ще се влюбите в резултатите още от първия миг, а дори и след години време, те няма да са ви омръзнали;
  • Изключително бяло. Кухненските мебели изцяло в бяло са модерни вече няколко години, което ги превръща в топ решение без аналог. Усещането, което този вид обзавеждане носи, е за чистота, простота, класа и съвремие. Позволява всевъзможни комбинации с останалите интериорни компоненти у дома, както и добавянето на ярки акценти на места – те ще се впишат добре във всички случаи;
  • Винтидж настроение за традиционалисти. Питате се защо ретро кухните са толкова популярни? Причината се крие в тяхната „универсалност“, в това, че се харесват от повечето потребители, което ги прави неизменна част от продуктовия каталог на повечето магазини. Ако в миналото винтидж обзавеждането е било характерно само за извънградските вили, то днес то е присъщо и за модерния апартамент;
  • Привлечете внимание с… фурната. Един малко по-различен подход, но също толкова актуален, колкото и всички други, които споменахме до този момент. Обзавеждане на кухнята, при което уредът за готвене е на преден план, се счита за доста креативен начин да създадем интересна атмосфера, но в същото време да се наслаждаваме и на удобства;
  • Синьозелени емоции. Обичате да играете с цветовете? Тогава заложете на мебели с в пастелни тонови, които носят усещане за свежест, лекота, безвремие, нежност. Нюанси като светло синьо и зелено се комбинират чудесно с кафяво и графитно сиво, а симбиозата от тези толкова актуални за 2021 година тонове ще ви пренесе някъде другаде.

Всичко е въпрос на добър вкус и гледна точка, когато става дума за избор на обзавеждане за кухня. Преди всичко е добре то да бъде качествено и практично, да отговаря на наличното у дома пространство, както и да има отлични функционални показатели, за да ни е удобно да го използваме.

Как да го комбинираме с останалия интериор у дома

Преди всичко помислете за „цялото“. Погледнете на нещата отстрани и се опитайте да не пренебрегвате нито един детайл. Заложете на ефектните комбинации, посочват от този блог, от цветове и се опитайте да се придържате към стила на останалите мебели във вашия дом.

За да направите кухнята част от вашата лична история, я изберете със сърцето и сетивата си, без да пропускате да отделите малко време и на модните тенденции. Те могат да бъдат един изключително ценен коректив, който да ви води в поредното интериорно приключение!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама