Как да изберем правилните плочки за баня


Как да изберем правилните плочки за баня
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Търсите плочки за банята? Gaudi разкриват, че можете да откриете хиляди възможности, когато става дума за плочки за баня. Изчистени, евтини модели, дизайнерски – гамата от различни опции е толкова обширна, че дори опитни строители и дизайнери понякога се затрудняват да се ориентират и да изберат най-подходящия вариант за конкретни условия. Какви правила трябва да се спазват при избора на качествени плочки за баня, така че да е красива, практична и издръжлива? От онлайн магазин Gaudi ще ни разкрият няколко съвета.

Изберете дизайна

Тъй като изборът на фаянсови плочки е доста обширен, можете да създадете почти всеки дизайн. Първото нещо, на което всеки купувач обръща внимание, е цветът на материала. Така че бялото е печеливша опция, която лесно се комбинира с ярки цветни предмети. За някои бялото изглежда твърде скучно, но с негова помощ можете значително да разширите пространството на малка баня, споделят от Gaudi. Но все пак, чисто белите стени са неприемлива опция, така че е по-добре да изберете топъл бял нюанс или да разредите стените с друг цвят.

Специалисти от Gaudi съветват да вземете предвид няколко важни неща:

  • изкуственото осветление може да промени цвета на покритието и това трябва да се вземе предвид още на етап подбор;
  • лъскавите модели могат да уморят зрението ви, тъй като създават отблясъци от светлината на лампите;
  • вертикалните шарки могат визуално да направят стаята по-висока;
  • по-добре е да не използвате голям шаблон, ако банята не е много голяма, в противен случай размерът ѝ ще се смали;
  • за малки помещения са най-подходящи светли плочки, за да избутате визуално границите на пространството.

Хубави плочки за баня

Сините и зелените нюанси са чудесни за банята, тъй като придават усещане за прохлада, както и топлите бежови и кафе нюанси, които създават уютна и релаксираща атмосфера в стаята. Според Gaudi ярките цветове се използват най-добре като акценти, а черният цвят на фаянса прави помещението малко и не е подходящ, ако няма прозорец.

Кой размер е най-подходящ

Ако банята има прилична площ, тогава можете да изберете плочки от всякакъв размер за стени и подове. В случай че е миниатюрна или е комбинирана с тоалетната, което се случва в повечето случаи, тогава най-голямо значение има правилното изчисляване на размера.

Най-добрият вариант за малко пространство е да използвате средна големина, споделят от Gaudi. Така че можете да изберете квадрат с параметри 20 * 20 см или правоъгълни с размери 20 * 30 см. Правоъгълният модел може да коригира възприемането на стаята: ако е разположен хоризонтално, това ще направи стаята по-дълга, ако е вертикално – по-високо.

Gaudi препоръчват на пода плочките да бъдат поставени диагонално: така се създава илюзията за допълнително пространство.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама