Как да изберем правилните завеси за дома?


Как да изберем правилните завеси за дома?
Снимка: iStock

Когато декорирате своя дом, завесите са последният детайл, който придава завършек на цялостната визия. Ето защо е много важно да изберем правилните!

1. Помислете за размера на стаята

Ако стаята е малка, за предпочитане е да изберете завеси в светли цветове от леки материи като лен и памук. В по-голяма стая може да заложите на завеси в тъмни нюанси от тежки, затъмняващи тъкани.

2. Избор на плат за завесите

Избраният плат не само определя колко естествена светлина ще премине в стаята, но и какъв цвят ще бъде създаден, когато слънчевите лъчи се филтрират от самата тъкан.

За най-интимните стаи в къщата, като спални, е необходимо да изберете завеси, които не са изработени от леки тъкани, защото пропускат много естествена светлина и не гарантират правилното уединение .

За кухнята, хола или всекидневната, прозрачните завеси или такива от меки материи са чудесен избор.

3. Избор на цвят

За интериори с класически вкус идеалният избор са светлите тонове, като бяло, слонова кост и някои нюанси на светло сиво. Ако, от друга страна, искате да създадете приветлива атмосфера, топлите и обгръщащи цветове са най-подходящи.

Изберете цвят, който да напомня на други мебели или аксесоари - може да бъде цвета на килим, диван или друга мебел. По този начин ще можете да създадете хроматична непрекъснатост, която ще направи средата подредена и приветлива.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама