Как да почистим иноксовите уреди


Как да почистим иноксовите уреди

Домакинските уреди от неръждаема стомана изглеждат много добре, не пожълтеняват, както белите, и затова са все по-предпочитани при обзавеждане на кухнята. Ако и вашите са такива, знаете, че един от най-сериозните проблеми при тях са отпечатъците от пръсти и петната от вода. Днес ще ви покажем няколко метода как лесно може да ги почистите.

С препарат за чинии и парче плат

Сипете малко препарат в топла вода, след което напоете парче плат и с кръгови движения почистете нацапания участък. След това подсушете със сух парцал, най-добре да използвате микрофибърна кърпа, тъй като абсорбира много по-добре.

С препарат за почистване на прозорци

Както вече споменахме, петната от пръсти са един от най-сериозните минуси на уредите от инокс. Напръскайте ги със спрей за почистване на прозорци, след което избършете с кръгови движения. Повторете, ако е необходимо. Изплакнете и подсушете.

С оцет и олио

Напръскайте уредите си с оцет. След това с хартиена кърпа или с меко парче плат избършете оцета по посока на стоманените ленти. За да направите уредите си по-блестящи, ги намажете с парче плат, напоено с олио.

С препарат за неръждаема стомана

Друг вариант е просто да си купите препарат, който е специално за неръждаема стомана. Той почиства, полира и образува защитен филм.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама