Как да подготвите дърветата във вашата градина за зимата


Как да подготвите дърветата във вашата градина за зимата
Снимка: iStcok

Макар че времето все още е хубаво, трябва да започнете да подготвяте своите растения за зимата. Ако отглеждате различни видове дървета или други растения в градината, следвайте следващите стъпки, за да сте сигурни, че ще издържат през студените дни:

Почистете ги

Помните ли, когато бяхте дете и трябваше да си почистите стаята, преди да можете да направите нещо друго? Подготовката на вашия двор за зимата работи по същия начин. Преди да можете да започнете да укрепвате вашите дървета и други растения, първо трябва да почистите. Премахнете мъртви или паднали дървета или клони от вашия двор или, ако са твърде големи, наемете компания, която да свърши работата вместо вас.

Подрязвайте

Една от последните части на процеса на почистване е подрязването. Подрязването на дърво се състои в отстраняване на мъртви клони, което укрепва цялостната здравина на растението. Този процес е жизненоважен за поддържането на живота на вашите дървета през зимата, да не говорим, че защитава и вашата собственост.

Вижте още: Засадете тези растения в градина и ще забравите за торенето

Увийте дървета

Листата осигуряват допълнителен слой защита за дърветата, така че когато окапят, е важно да продължите да защитавате дърветата си по алтернативен начин. Увиването на растенията осигурява защитен слой, който им помага да се борят със суровите зимни условия. Професионален съвет: Увийте дърветата отгоре надолу, така че влагата да не се събира в гънките!

Поливайте по-често

Въпреки че си представяме доста валежи през студените месеци, зимите могат да бъдат също толкова сухи, колкото летата, така че е важно да поливате дърветата си по-често.

Торене

Между горещото лято и студената зима почвата около вашите дървета гарантирано ще загуби част от хранителните си вещества. Ето защо есента е идеалното време да „почерпите“ дърветата си, като третирате почвата им с тор. Торът с бавно освобождаване трябва да помогне за поддържането на вашите дървета през зимата, както и да предпази от щети, болести и насекоми.

Вижте още: Защо хитрите домакини заравят риба в градината

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама