Как да привлечем положителна енергия в домa си


Как да привлечем  положителна енергия в домa си
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме направени на енергия - материална и духовна, тя подхранва живота ни и когато енергийният поток е недостатъчен, дисбалансът се отразява на всичко, което се случва около нас.

Пространствата, които обитаваме: офиси, улици, магазини, театри, заведения, са пълни с енергия. През деня я попиваме неусетно и я носим като товар, който оставяме в дома си и този енергиен багаж се абсорбира в стените.

Метафизици твърдят, че всичко във Вселената - материално и нематериално, има вибрираща енергия. Атомите, водните молекули и клетките вибрират, следователно тялото ни е чиста енергия и отделя фините вибрации. Те си взаимодействат и с околната среда.

"Превозното средство", с което се движи и обменя тази енергия, са чакрите, според индуизма: малки "сърца", които пулсират при определени честоти, малки "радиостанции", които получават и предават фините енергии на вибрационни честоти.

Взаимодействието на две или повече вибрации е известна физическа концепция за резонанс - способността на вибрации (от всякакъв вид) да си влияят и да обменят положително и отрицателно. Ето защо понякога, сякаш необяснимо, в живота се редуват радости и лоши настроения.

Имайте предвид обаче, че подобното се привлича – добрите вибрации носят здраве, премахват страховете, подобряват общуването с другите, а когато преобладават лошите, изпадате в плен на раздори, дисхармония, негодувание, конфликти и омраза!

Има много начини да промените своята собствена енергия: чрез йога, медитация, правилно хранене и физически упражнения. А може да премахнете и негативната енергия, импрегнирана в дома ви.

Миете подовете, бършете прахта и почиствате ъглите, но дали това е достатъчно да пречистите стаите от лошите вибрации, с които е пропито жилището? Следвайте нашите съвети и след като ги изпълните, ще усетите, че въздухът у вас е станал по-друг – такъв, който ви носи удоволствие и спокойствие.

1. Почистете врати и прозорци с кварцови камъни

Те свързват дома с околния свят и, следователно, са места, през които влизат и излизат лоши вибрации. За да ги избегнете, почиствайте тези отвори веднъж седмично. Ето как:

• Смесете в тенджера вода, бял оцет и лимонов сок;

• Натопете в тази смес бели кварцови камъни;

• Нека престоят една нощ на лунна светлина;

• Изхвърлете течността и постави камъните край всички отвори от дома.

• Отваряте прозорците поне веднъж на ден, за да влязат пресен свеж въздух и естествена светлина.

2. Почистете подове със сол и вода

Смесете 6 супени лъжици сол с вода и с тази течност измийте подовете, за да се отървете от лоша енергия и да нахлуе положителен енергиен поток.

Ако в стаите имате килими, поръсете малко сол върху тях и след един час оберете с прахосмукачка.

Друг начин за привличане на положителна енергия чрез солта е да я поставите в съдове в различни краища на къщата. Препоръчително е да сменяте солта на всеки два месеца.

3. Използвайте ароматерапия

Различните етерични масла и тамянът имат свойството да пречистват. Бабите ни са прекадявали с тамян всички стаи и ъгли, дори под масите и в гардеробите. В наши дни можете да почистите пространствата с домашен освежител за въздух:

• Нарежете на парчета портокалова, лимонова или мандаринова кора;

• Поставете корите в глинена купчка и добавете малко дървени въглища;

• Запалете въглищата и когато задимят, минете из целия дом отвътре навън.

4. Поставете кактуси близо до електрониката

Кактусът, подобно на много други растения, привлича добрата енергия и поема електромагнитната енергия от уреди и електроника. Освен това, кактусите са много красиви и изискват минимални грижи.

5. Поставете пирамиди в различни места в къщата

От езотерична гледна точка пирамидите привличат положителна енергия, повишават жизнеността, укрепват духовния живот и се борят с лошите вибрации. Продават се в най-различни материали и цветове и може да ги поставите на различни места в дома. Препоръчително е в хола и трапезарията и ги сложите под семейна снимка.

Пробвайте още нещо – поставете пирамидка до списък с желания, написани от всеки член на семейството, просветени твърдят, че тази геометрична форма ще помогне за сбъдването им, привличайки добри емоции.

• Тъй като пирамидите поглъщат енегрия, не ги поставяйте близо до компютри и други уреди;

• Едната страна на пирамидата винаги трябва да бъде обърната на север.

6. Почистете огледалото с бял оцет

През огледалата преминава енергиен поток, особено в по-малки пространства. Не поставяйте огледала от едната страна на вратите, където енергиите преминават, най-добре ги очаквайте успоредно на вратата. Добро място за огледалото е трапезарията.

Ако поставите купа с плодове пред него, то ще отразява великолепната енергия на просперитет и изобилие.

Защо обаче да почиствате огледалата с оцет? Защото оцетът привлича положителните енергии. Ако миризмата му е прекалено остра, може да го разредите с малко вода със сол.

Източник: highviewart.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама