Как детето да живее в компанията на Маша и Мечока


Как детето да живее в компанията на Маша и Мечока

Ако вече сте гледали десетки пъти сериите на „Маша и Мечока“, ако момиченцето Ви е започнало да си връзва кърпа на главата или момченцето Ви – да ръмжи, ясно е – в дома си имате малък фен на сериала. Един от хилядите, ако това Ви успокоява. Как и защо се случва това?

Как се появяват Маша и Мечока

Първата серия на руското анимационно филмче се появява през 2008 г. Негов автор е Олег Кузовков, който всъщност измисля героите десетина години по-рано. Докато е на почивка, той вижда малко момиченце, което без никакво стеснение влиза в контакт и се закача с всички туристи наоколо, взима си храна от чужди чинии и ползва играчки, които не са негови, сякаш прави най-естественото нещо на света. В началото това било очарователно, но след няколко дни нито едно дете вече не искало да играе с момиченцето и всички криели от него храната и играчките си.

И ето че в главата на Кузовков се появила Маша, която твърдо вярвала, че светът ѝ принадлежи изцяло. Но тя трябвало да си има другарче, а кой би бил по-подходящ за това от Мечока, любимият персонаж от руските детски приказки? Въображението на автора дорисувало Мечока като пенсиониран цирков артист, който има нужда от тишина и спокойствие, може да кара велосипед и да лови риба. А добрата му душа го кара през цялото време да пази пакостливата Маша, да се грижи за нея и да изтърпява всичките ѝ хрумвания.

Детето Ви обожава „Маша и Мечока“? Всъщност това е прекрасно!

Децата често имат любими герои и ако Вашето дете обожава „Маша и Мечока”, значи всичко е наред. Позволете му да изживее тази своя страст, да се потопи напълно в приказния свят и да извлече от него всички емоции и поуки, с които е пълен сериалът. Като подражава на героите, то ще се научи на доброта и обич, на грижа и търпение, а примерът на вироглавата Маша е прекрасен повод да обясните на детето как трябва да се държи в обществото, да го научите да зачита другите и в същото време да отстоява себе си.

Ето няколко начина да зарадвате своя малчуган и да накарате въображението му да работи на пълни обороти.

Детска стая с „Маша и Мечока”

Можете лесно да превърнете стаята на детето в стая на Маша и Мечока. На пазара се предлагат изключително много варианти – тапети, чаршафи, пердета, покривки за легло, картини, с които можете да я декорирате. Не пропускайте и плюшените играчки, с които детето ще спи спокойно и щастливо.

С Маша и Мечока всеки ден

Изберете за детето раница или куфарче с любимите герои. Можете да му подарите и кукли или цели комплекти за игра, създадени по серии от филма – къщата на Мечока, Маша с фотоапарат, линейката с вълците и т.н.

Рожден ден с Маша и Мечока

За да направите рождения ден на Вашето малко съкровище още по-незабравим, задайте му тема „Маша и Мечока“. Не е трудно! Като начало можете да поръчате торта с изображение или фигурки на персонажите. На трапезата за гостите можете да сложите салфетки, картонени чинии и чаши с героите, а като малки подаръчета, за още повече веселие, добавете шапки и свирки. И не забравяйте да облечете рожденика с дрешки с Маша и Мечока!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички