Как най-правилно да изберете гардероб?


Как най-правилно да изберете гардероб?
Снимка: https://diskret-bg.com/

Съхранението на нещата е почти основният проблем на комфортния живот във всяка стая. И съхраняването на дрехи в спалнята може да се превърне в проблем при липсата на подходящо специално проектирано място. За да съхранявате вещите в спалнята правилно, трябва да изберете подходящия гардероб. Нека да разгледаме по-отблизо кои модели са най-подходящи и как да изберете най-добрия гардероб за вас.

Размери на помещението

Гардеробите се различават и по размер, в зависимост от това коя мебел ще бъде подходяща за дадено помещение. За малка спалня най-добрият вариант би бил малък гардероб, тъй като прекомерното разхвърляне ще доведе до загуба на вътрешно пространство. Ето защо не трябва да избирате твърде обемисти мебели за малки стаи. Доста подходящ е мини гардероб, който е леко намалена версия на познатите продукти. Мини моделът е не по-малко функционален, тъй като има абсолютно същото вътрешно съдържание. Разликата от стандартните продукти може да бъде само малко по-малък капацитет. Височината играе важна роля. Прекалено високи гардероби могат да бъдат донякъде неудобни, тъй като сглобяването може да бъде проблемно. Що се отнася до ширината, тя се определя единствено от размера на стаята. За малки стаи, например, са подходящи тесни модели, чиято ширина не надвишава 40 см. Подобно на ширината, дължината трябва да съответства на площта на стаята. Например, голяма просторна спалня позволява използването на голям мебелен атрибут, чийто размер варира около 2-3 метра.

Какъв материал би бил най-подходящ?

Продуктовият дизайнер определя материала, от който ще бъде изработен гардероба. Основно за производството се използва дърво, ламинат, а фасадите са от MDF. Вариантите на фасади с високотехнологичен дизайн често се изработват от композитни, пластмасови елементи с алуминиеви усилватели. Продуктите от масивно дърво са най-търсени за класиката:

● дървените продукти почти винаги се използват в класически или провансалски стил. Процесът на производство на такива предмети е много дълъг – материалът изисква сушене при специални температурни условия. Освен това от всяка дъска се прави специален щит, който се притиска за определено време с преса;

● MDF е същото дърво, натрошено на малки частици, които впоследствие се пресоват с помощта на вакуум. Предимството на този материал е, че е евтин. Освен това ви позволява да създавате рисунки и модели. Като правило, ако вратите на шкафа са завършени с релефни, текстурирани шарки, това са продукти от MDF плоскости;

● ламинирана плоскост – това е доста евтин материал – всъщност пресована дъска, изработена от залепени дървени стърготини. Отгоре е покрит с доста тънка пластмаса, която може да бъде изпълнена в различни цветови нюанси. Ламинираната дъска, в допълнение към евтината си цена, е много практична;

● огледални фасади – подобен продукт за спалнята е доста популярно решение. Това се дължи на удобството – нещо, извадено от гардероба, можете да го облечете и веднага да го оцените в огледалото. Фасадите, които са направени напълно огледални, са идеални за малки спални, тъй като визуално увеличават обема.

За какви екстри е хубаво да внимавате?

Гардеробите могат да имат много елементи като допълнително интериорно оборудване, благодарение на което са по-функционални, просторни и практични. Благодарение на компетентното разграничаване на пространството, този атрибут на мебелите може да побере много повече неща, като същевременно поддържа вътрешния ред. Долните отделения с чекмеджета могат да бъдат много полезни и са доста подходящи за съхранение на бельо, кърпи или чорапи. В допълнение, кутиите могат да бъдат не само външни, но и вътрешни, представени под формата на метални кошници, фиксирани между рафтовете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама