Как правилно да използвате капсулите за пране


Как правилно да използвате капсулите за пране
Снимка: iStock

Прането никога не свършва. И въпреки че няма начин да го накарате да изчезне напълно, има някои неща, които можете да направите, за да улесните работата си. В допълнение към четенето на етикетите за грижа и разделянето на дрехите ви за по-добър резултат, научаването как да използвате правилно капсули за пране е важно.

Въпреки че течните или прахообразните перилни препарати са напълно приемливи, има нещо особено удобно в малко пакетче с почистващ разтвор. Капсулите за пране не се бъркат, не изискват измерване и се хвърлят направо във вашата пералня. Но има някои изисквания за употреба, така че прането ви винаги да излиза чисто.

Как да използвате капсули в пералнята

Най-важната задача при използването им е да се уверите, че се разтварят правилно, а това означава, че ще трябва да влязат в контакт с възможно най-много вода. Според експерт най-добрият начин да използвате капсули за пране е първо да ги поставите в барабана, преди да добавите дрехите. По този начин те със сигурност ще се разтворят добре.

След като поставите дрехите си в пералнята, изберете настройка, която използва топла или гореща вода, стига да е подходяща за вашите дрехи. Студената вода – особено ако е под 40 градуса – може да не разтвори подчето напълно. Ако имате проблеми, когато използвате капсула и студена вода за пране, първо я разтворете в 1 чаша гореща вода и след това добавете разтвора към барабана на пералнята, преди да заредите мръсното пране.

Вижте още: 6 трика, които ще променят начина, по който перете

Колко капсули трябва да използвате при едно пускане на пералнята?

Броят на капсулите, които ще поставите в пералнята, зависи изцяло от размера на прането и колко замърсено е то, точно както настройките на вашата пералня и сушилня зависят от това какво има в машината. 

Въпреки това, винаги четете инструкциите на опаковката на продукта, както и ръководството на производителя на вашата перална машина, тъй като употребата може да варира.

Вижте още: Ако перете кърпите така, ще бъдат супер меки

Препоръчваме ви да следвате това ръководство:

Компактни перални (2–4 кг пране): 1 капсула

Перални със среден размер (5–7 кг пране): 1 капсула

Големи перални машини е (7–9 кг пране): 2 капсули

Имайте предвид, че докато капсулите за пране може да изглеждат като малко количество продукт в сравнение с количеството течен или прахообразен перилен препарат, който бихте използвали, те са много концентрирани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама