Какво представляват "топките за сушене“ и как се използват


Какво представляват "топките за сушене“ и как се използват
Снимка: iStock

Топките за сушене най-често се правят от плътно пресована вълна, но могат да бъдат изработени от пластмаса или гума. Те помагат да се предотврати слепването на прането в сушилнята, като се въртят между слоевете и разделят тъканите. Това действие позволява на топлия въздух да циркулира по-добре, намалявайки времето за сушене. Движението на топките може да помогне в борбата с намачкването, да предотврати статичното електричество и да омекоти дрехите.

Видове топки за сушене:

- от вълна

Естествените, екологично чисти и дълготрайни топки за сушилня от вълна могат да помогнат за абсорбиране на влагата от тъканите. Освен това те са най-тихият вариант при подскачане в сушилнята.

- от пластмаса и гума

Това са издръжливи варианти и по-добър избор за тези, които искат да избегнат евентуалното отделяне на вълнени влакна.

Как да използвате топките?

По-голямата част от топките за сушилня се продават в опаковки по 3, което е средното количество, необходимо за повечето зареждания на сушилня. Безопасни са за използване както в газови, така и в електрически сушилни.

Добре е да подменяте вълнените топките поне веднъж годишно.

Леко напръскайте топките за сушене с вода, преди да ги хвърлите в сушилнята с прането. Това ще генерира лек ефект на пара и ще помогне за по-нататъшна борба с натрупването на статично електричество.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама