Килимът според Фън Шуй: Едно модерно завръщане - част 2


Килимът според Фън Шуй: Едно модерно завръщане - част 2

Дормео е марка, която се стреми да осигурява комфорт и удобството във вашия дом. Дормео Асана е невероятно мек и пухкав килим, направен от 2 см слой мемори пяна. Мемори пяната преразпределя тежестта, така че вие не усещате натиска, докато стъпвате и се наслаждавате на пълен комфорт.

За да може да се радвате на максимален уют в своя дом, Дормео Асана Ви предоставя и съдействие за въпросите, обвързани с интериора. След консултация с Цветозар Мръвков, основател на Асоциация Фън Шуй Център и автор на две книги за българската битова традиция, Ви представяме няколко съвета за правилния избор на килим според принципите на Фън Шуй.

Според Фън Шуй всеки детайл в интериора създава специфична енергия в пространството и използван правилно, може да подобри благосъстоянието, късмета и дори физическото здраве в дома. Основната цел на древното учение е да се създаде положителен енергиен поток в дома и тази енергия да бъде в полза на човека. Мнозина се допитват до Фън Шуй при създаването на интериора в дома си.

В предишния материал разгледахме идеята на Фън Шуй като цяло, също както и някои принципи при избора на килим според формата и модела му. Правилно избраният килим е важна част от домашния декор и създава топлина, уют и стил. Сега ще разгледаме някои тънкости при избора на цвят за килим спрямо Фън Шуй.

Цветовете се делят на Ин и Ян. Ин цветовете засилват интуицията, вътрешния мир и покой. Те създават дълбочина и спокойствие. Стимулират интелекта и новите идеи. Подходящи са за спалнята. Ян от своя страна са активни и подтикващи към действия цветове. Създават романтична атмосфера, подобряват работата и ефективността.

Нека разгледаме някои от цветовете, тяхната символика и влияние

Синият е Ин цвят и е с елемент вода. Символ е на разума и постоянството. Благоприятен е за килим, разположен в детски стаи. Цветът символизира добро здраве и стабилен растеж, ако е в комбинация със зелено.

Зеленото е балансиран цвят, символизиращ равновесието между Ин и Ян. Това е успокояващият цвят на природата и новото начало. Подходящ цвят за килим в стаи за отдих.

Бежовият и кафявият цвят са с елемент Земя. Имат влияние над стабилността, късмета, романтиката и финансовото състояние.

Цикламените, розовите и оранжевите цветове допринасят за оживен разговор, добра комуникация, игнориране на конфликти, така че килим в някой от тези цветове е много подходящ за хола.

Съобразете цветовете с посоките на помещението

Тъмен цвят килим – черно или тъмно синьо, е подходящ за северните зони на дома. За източните стаи, особено, ако са детски стаи или спални, е подходящ синият и зеленият цвят при избор на килим. За южните помещения е подходяща настилка с ярки цветове - цикламено, червено, прасковено.

Ако Ви предстои интериорна промяна в спалнята и Ви се иска тя да бъде в тоновете на червения цвят, по-добре се спрете на розов или цикламен килим. Червеният цвят е активен и може да натовари Вашия сън. За да създадете хармония в дома си, се стремете към баланс между цветовете в интериора. За всекидневната и в хола може да си позволите да експериментирате с цветовете на килимите, тъй като там се срещат енергиите на повече и различни хора.

За финал можем да кажем, че при избора на килим е по-добре да се спрете на вариант "тематични стаи". Така според Фън Шуй ще можете да усилите енергията на съответната зона по най-подходящия начин, с минимум средства и усилия.

За да завършите цялостната визия на своя дом и да се радвате на топлина, комфорт и уют, ние ви препоръчваме изключително мекия килим Дормео Асана. А до 01.11.2015г. може да се възползвате от промоцията на килим Дормео Асана и да спестите 140лв.!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама