Кое е най-доброто средство срещу хлебарки?


Кое е най-доброто средство срещу хлебарки?
Снимка: iStock

Всички домакини започват да задават този въпрос щом плашещите твари започнат да тичат из кухнята им. Ние ще ви покажем как да си приготвите смес, която действа като страхотна примамка и е гаранция, че хлебарките няма да припарят повторно до кухнята ви. Основният ѝ компонент е борната киселина, която се счита за най-ефективното средство срещу тази напаст. Тя не само отблъсква насекомите, но и ги унищожава напълно.

Между другото, рецептата е изключително лесна. Борната киселина под формата на прах трябва да се смеси с грис, жълтък, захар и ванилин.

Тази рецепта е добра, защото не е необходимо да варите нищо предварително. Ако имате желание, може да сготвите гриса. Ако пък случайно не разполагате с такова нещо, може да използване картоф.

Ванилинът и захарта действат като ароматизатор на примамката. По този начин хлебарките няма да усетят какво се крие в стръвта. Друго предимство е, че хлебарките нямат имунитет към този компонент. Така че резултатът е гарантиран.

Както всяко друго средство срещу вредители, сместа с борна киселина изисква повишено внимание. Дръжте децата и животните далеч от нея и я използвайте само през нощта, когато хлебарките са най-активни.

След като приготвите примамката, трябва да я разпръснете край местата, където най-често се появяват насекомите - пукнатини в первази, под кухненската мивка, в шкафовете и на други места, откъдето могат да изпълзят. Кухнята трябва да бъде затворена през нощта. На сутринта съберете всички хлебарки, изхвърлете ги в в тоалетната и пуснете водата. Някои от тях най-вероятно все още ще са живи и в състояние на шок, затова трябва да играете на сигурно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама