Кои са основните ползи от инсталиране на готварска печка на дърва


Кои са основните ползи от инсталиране на готварска печка на дърва
Снимка: iStock

Усвояването на топлинната енергия от печките на дърва със сигурност ще намали разходите за готвене или топлене на вода. Няма как да не се възползвате от такива мултифункционални решения, благодарение на които зимния период може да бъде доста по-икономичен и рентабилен. Невероятни удобства предлагат на потребителите производителите на отоплителни уреди и точно с една такава алтернатива ще ви срещнем днес. Идеята за използване на печка готварска на дърва за голям брой домакинства би се сторила неприложима, но не да не забравяме, че почти 20 % от населението у нас живее в къщи или вили, в които този тип уреди се оказват изключително приемливи.

С какво са по-добри готварските печки от други отоплителни уреди

Няма по-ефективно и приятно отопление от използването на уреди на дърва. Топлината, която ни осигуряват не може да се сравни с тази от стандартни електрически радиатори или климатични системи. Романтика, уют и спокойствие носят с присъствието си печките на дърва, а осъвременените модели са все по-ефективни, балансирани и подходящи за прилагане в различни видове имоти.

Ако трябва да направим анализ на отличителните качества на готварските печки на дърва спрямо останалите алтернативни уреди то списъка ще съдържа следните предимства, които са им присъщи:

- Гарантират рентабилно разходване на горивото;

- Едновременно отопляват имота, могат да топлят вода за битови нужди и да бъдат използвани за готвене;

- Разполагат с котлони и фурна, благодарение на които си гарантирате храна с отличен вкус;

- Моделите с водна риза са още по-високоефективни, тъй като спомагат за цялостното отопляване на имота, независимо от неговата квадратура.

Ефективността от прилагането на готварските печки на дърва е доказана и мнозина от вас добре познават тази технология, тъй като тя не е нова, а се използва от векове. Разбира се в съвременен вариант уредите, които се предлагат са много по-практични и удобни, дизайнерски подобрени така, че да се впишат в съвременния интериор.

Идеално решение за домакинството

Зимния период е свързан с високи разходи за отопление. Намаляването им е приоритет за стопаните особено на по-големи имоти. Когато електрическата енергия е твърде скъпа за поддържката на ежедневните битови дейности е напълно естествено да се потърси друга алтернатива. Готварските печки на дърва са способни не само да балансират заниманията в домакинството, но и да удовлетворят в максимална степен разходите, които ще заплащате на годишна база.

Концепцията за използване на такива готварски уреди се фокусира върху:

- Подобряване условията на живот в имота;

- Осигуряване на вкусна домашно приготвена храна;

- Един уред гарантира изпълнението на няколко вида дейности, които са от ежедневен приоритет за домакинството;

- Първоначалната инвестиция е в символични параметри и това не би натоварило семейния бюджет.

Колкото повече неща споделяме за готварските печки на дърва то толкова повече потребители, които са имали известни съмнения относно техните ползи биха намерили правилното решение за това да се погрижат цялостно за оптимизиране на разходите. Независимо от това, че не са особено приложими през летните месеци то изчисленията за годишна база сочат, че домакинството намалява с до 40 % консумацията на електроенергия.

Производители на висококачествени уреди

Както при тези с електрическо захранване така и тук при готварските модели на дърва безспорно има значение на кой производител ще поверите отопляването и готвенето в дома си. Може би ще се изненадате, че в списъка с доверени производители на такива печки никак не е малък. Продуктовия каталог е доста интересен и предоставя възможност на клиентите да могат да избират измежду мултифункционални решения с широк обхват на действие.

Внимание заслужават родни и чужди производители като:

- Prity;

- Alfa-Plam;

- Plamen;

- Zvezda;

- Metalik;

- MBS;

- Складова техника;

- Victoria 05 и много други.

Хубаво е, че има конкуренция между марките, посочват от VipZona.bg, тъй като това от своя страна е показателно за стремежа към усъвършенстване на продуктите, тяхното подобряване с оглед осигуряване на още по-приемливи условия за живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


 • Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 23 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 23 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Късметът днес ще го намирате у дома - само се огледайте и вижте колко богат човек сте. Телец Неочакван подарък от близък човек ще ви зарадва. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия,...

 • Най-щастливият ден от седмицата за...
  Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024

  Представяме ви най-късметлийския ден за всяка зодия за периода от 22 - 28 юли 2024. Овен - 23 юли, вторник Пред вас ще се отвори страхотна възможност за нова работа или издигане в настоящата. Увеличаване на доходите. Телец - 25 юли, четвъртък Ще получите голяма сума пари. Може да става дума...

 • Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли...
  Хороскоп за тази седмица, 22 - 28 юли 2024

  Научете какво ви съветват звездите тази седмица, 22 - 28 юли 2024 според зодията. Овен През тази седмица комуникацията и съвместните проекти с бизнес партньори могат да отнемат по-голямата част от времето ви. Не говорете прекалено много за себе си и за успехите си. В сряда обажданията, лавината...

 • Хороскоп за днес, 23 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 23 юли 2024

  Научете какво ви очаква този вторник, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден за прегръщане на промяната. С луната във вашия знак вашият емоционален радар е засилен, насърчавайки ви да се справите с нерешени проблеми. В професионален план може да възникнат неочаквани възможности...

 • Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024...
  Късметче за всяка зодия за 24 юли 2024

  Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 24 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Ще получите изненада от близък приятел. Телец Любовна магия, която ще запълни сърцето ви и ще ви накара да полетите от щастие. Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 22 - 28 юли 2024 Близнаци Няма...

 • Хороскоп за днес, 24 юли 2024...
  Хороскоп за днес, 24 юли 2024

  Научете какво ви очаква тази сряда, 23 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на динамична енергия, която ви подтиква да поемете инициатива както в работата, така и в личния живот. Звездите се подреждат в подкрепа на смели решения и творчески проекти. Вашата управляваща...

виж всички виж всички
Реклама