Лесни за гледане цветя, които ще ароматизират дома ви


Лесни за гледане цветя, които ще ароматизират дома ви
Снимка: iStock

Всеки дом си има свой характерен аромат. Сигурни сме, че няма човек, който да не помни как мирише бабината къща, например. И съвсем логично, искаме и нашите лични пространства да ухаят по възможно най-добрия начин. Но използването на освежители за въздух не е най-добрата идея, тъй като химикалите в тях са вредни за здравето, особено ако имате белодробни проблеми, алергии, деца или домашни любимци. Ето защо днес ще ви представим няколко стайни растения, които са известни с благоуханието си.

СЪВЕТИ, С КОИТО ЩЕ ПОДГОТВИТЕ РАСТЕНИЯТА СИ ЗА ЕСЕНТА

1. Плумерия

Може би срещали плумерия под името франджипани. Това е зашеметяващо тропическо растение, което може да се намери на Хаваите, в Австралия и други топли екзотични местенца. Неговият уникален аромат се използва за парфюми, свещи и лосиони. Плумерията се използва и за извличани на етерични масла, които са своеобразен микс от аромати като роза, гардения, ананас, слива, кокос, джинджифил и други.

2. Евкалипт

Евкалиптовите растения нямат цвят и се гледат адски лесно. Ароматът, идващ от листата, напомня за мента с малко мед. Освен прекрасния аромат на евкалипт във вашата къща, можете да използвате листата за приготвяне на чай, например.

3. Хоя

Наричано още восъчно или порцеланово цвете, Hoya carnosa може да се похвали с приятна, сладка миризма. Според много хора хоята ухае на шоколад или ванилия, а миризмата на Hoya kentiana напомня на масло. Още по-хубавото е, че растението е подходящо дори за начинаещи. Почвата трябва да е влажна, а листата да не са изложени на пряка слънчева светлина.

4. Гардения

Гарденията е едно от най-ароматните растения с отчетлив цветен аромат и има заслужено място в сърцата на много градинари. Тя има лъскави зелени листа, но изисква малко повече грижи - умерена влажност, доста ниски температури и много светлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама