Най-устойчивите цветя, които може да гледате на терасата


Най-устойчивите цветя, които може да гледате на терасата
Снимка: iStock

В тази статия ще ви представим списък с няколко красиви цветя, които не изискват много грижи. Може да си ги отгледате на терасата.

Циганче 

Циганчето е многогодишно, със сочни светлозелени стебла и обсипано с множество цветчета, а цветовите варианти са безкрайни. Расте добре и на северни прозорци, но трябва да се пази от пряка слънчева светлина. През лятото има нужда от обилно поливане, а през зимата – умерено. Не е взискателно към почвата.

Кълдаръмче

 Много подходящо за отглеждане в балконски сандъчета. Стеблата на калдаръмчето са полегнали по земята и се разпространяват настрани, а не във височина. Цветовете му са ярки, с оранжев, жълт, цикламен или наситено червен цвят. Калдъръмчето не понася сянка.

Тагетес 

Това цвете е непретенциозно, изобилно цъфтящо и е едно от най-използваните за украса на балкони, градини и паркове. Подходящо за слънчеви места. Добра новина за всички, които забравят да поливат - корените му бързо се възстановяват при засушаване.

Мушкато

продължително и обилно цъфтящо растение, което много добре расте в стаята, на балкона или терасата, в двора. Среща се в най-различни цветове. Непретенциозно е към почвата, но по-добре се развива на малко по-тежка почва, добре наторена. Лично номер 1 в останалите класация, като най-издръжливо цвете.

Петуния 

Изключително богато и красиво цвете. В прохладните летни вечери отделя приятен цветен аромат. След като прецъфти, трябва да се почиства от изсъхналите цветове. Вирее добре на слънчеви места и изисква редовно поливане.

Върбинка

 Това е цвете, което без много грижи цъфти от пролет до есен. Едно от най-обичаните цветя за балкон с безкрайни вариации за цветове. Расте на туфи и е популярно е за отглеждане във висящи саксии, в алпинеуми или в сандъчета на перваза на прозореца.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама