Назад във времето: Домът на Коко Шанел в Париж


Назад във времето: Домът на Коко Шанел в Париж

Надали има човек, който да не е чувал за Коко Шанел – велика жена, която не просто създава малката черна рокля, а обезсмъртява модата на 19 век, за да създаде жената на 20 век. Днес ще надникнем в кокетното жилище на известната дизайнерка, за да проследим къде са се родили идеите за всички шедьоври, носещи логото Chanel.

Домът на Коко Шанел се намира на улица „Камбон” в Париж и този факт не е случаен. Още на времето покривът на старата сграда е предлагал една от най-величествените гледки във френската столица. Дизайнерката е притежавала 4 етажа от сградата, свързани посредством стъклена стълба. На първи етаж е намерил място луксозният магазин Chanel, втори етаж е бил отреден за съблекалните, на трети е бил разположен кокетният апартамент на модната легенда, а четвъртият етаж е изпълнявал функциите на ателие.

Знаменитият апартамент във френската столица несъмнено разказва много истории. Макар Мадмоазел да е живяла тук до смъртта си през 1971 година, тя не е прекарала дори една нощ в жилището. Всъщност, домът ѝ дори няма спалня. За сметка на това, Коко е притежавала стая под наем в луксозния хотел Ritz, който се е намирал от другата страна на улицата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама