Нестандартни приложения на английската сол


Нестандартни приложения на английската сол
Снимка: Thinkstock/Guliver

Английската сол се нарича още магнезиев сулфат. Представлява кристализиран - естествен минерал, който е изключително популярно средство за детоксикация и прочистване на стомашно-чревния си тракт.

Днес ще ви запознаем с няколко нестандартни приложения на английската сол.

В дома

Препарат за почиствате на плочки: Смесете равни части течен сапун и английска сол, за да направите скраб, с който може да чистите кухнята и банята.

Премахване на петна: Разлели ли сте вино на покривката? Намокрете нацапаното място със студена вода, посипете отгоре английска сол и оставете да престои 10 минути. След като солта абсорбира по-голяма част от течността, изперете, както обикновено.

Домашен сапун: За да направите нежен ексфолиращ сапун за ръце, смесете английска сол и бебешко олио.

За тялото

Скраб за устни: Смесете 3 супени лъжици английска сол и 1 чаена лъжица вазелин. След това леко разтривайте за супер гладки устни.

Почистване на крака: Сипете 1/2 чаша английска сол в топла вода и потопете краката си в продължение на 10 минути, за да премахнете миризмата и да омекотите загрубялата кожа.

Обем за косата: Смесете равни части английска сол и балсам за коса и нанесете върху суха коса. След 20 минути изплакнете и подсушете, както обикновено. Солта предотвратява сплескването на косата, тъй като абсорбира излишната мазнина.

Успокояване на кожата: Успокоите изгорялата кожа и сърбежите, като добавите 2 супени лъжици английска сол в чаша вода. Напоете памучен тампон или сипете сместа в бутилка с пулверизатор.

В двора

Подхранване на растенията: Поръсвайте английска сол близо до коремите веднъж седмично, за да стимулирате растежа на градинските си растения. Магнезият и сулфатът правят основните хранителни вещества (азот и калий) в растителната храна по-ефективни.

Без охлюви: За да държите охлювите далеч, направете тънка пътечка от английска сол покрай края на градината си.

За зелена трева: Добавете 2 супени лъжици на литър вода и напръскайте тревата. Магнезият осигурява основни хранителни вещества и предпазва от пожълтяване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама