Нестандартни приложения на сешоара за коса


Нестандартни приложения на сешоара за коса
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено сме свикнали да използваме сешоара да сушим косата си. Но този уред има и други практични приложения, които трябва да знаете. Предлагаме ви да видите част от тях и да започнете да ги използвате, за да улесните ежедневието си.

Почистване на пастели от стената

Ако имате деца, често почистване след тях. Те обичат да си играят с пастели и може да ги намерите да рисуват с тях по стените. Затова най-лесният начин да почистите драсканиците е със сешаор. Просто нагрейте пастелните рисунки и ги изтъркайте с микрофибърен парцал.

Нови обувки

Новите обувки първоначално могат да бъдат много тесни, затова за да ги разтегнете, ги обуйте с плътни чорапи, след което дръжте сешоар няколко секунди на местата, които имат нужда от отпускане. Останете с обувките, докато изстинат и след това свалете чорапите. Обуйте отново обувките и вижте дали вече ви пасват.

Отстраняване на лепенки от стъкло

Премахването на етикети и лепенки от стъкло може да изглежда като кошмар и обикновено изисква продължително търкане. Но ако използвате сешоар, може да ги отстраните за по-малко от минута. Просто пуснете горещия въздух и го насочете към етикета. След това захванете един от краищата и вижте дали се отлепя лесно. Ако не става, продължете да нагрявате още една минута и повторете.

Награвяне на извивачка на мигли

За да извиете по-добре и по-лесно миглите си, нагрейте извивачката със сешоар.

Замръзнала врата на колата

Когато е много студено навън, вратите на колата ви могат да замръзната и да ви е трудно да ги отворите. При подобна ситуация ще ви помогне сешаор за коса. Просто ги нагрейте с него и ще се справите с проблема.

Премахване на водни петна от дървени мебели

Използването на сешоар за коса е най-лесният начин да се отървете от нежеланите водни кръгове от поставените чаши върху дървените мебели, когато сте забравили да използвате подложки.

Почистване на восък

Паднал восък от свещи върху килима или мебелите може да изглежда като кошмар, но може да използвате сешоар, за да го разтопите и лесно да го почистите с парче плат.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама