Нов фермерски пазар в София


Нов фермерски пазар в София

Нов фермерски пазар се открива в столичния квартал "Борово“ и ще събира всяка събота от 9,30 до 14,30 ч. производители на продукти, сертифицирани по Наредбата за директни продажби.

Щандовете се намират на Общинския пазар "Борово“ на бул. "Тодор Каблешков“ и ул. "Ген. Стефан Тошев“, на последната спирка на тролей № 9.

Обособяването на специализиран фермерски пазар се реализира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проекта "За Балкана и хората“ с подкрепата на Столична община.

Идеята е пространството да приюти производители на качествени продукти, произведени от фермери по традиционни технологии и рецепти, като храните ще се предлагат от самите производители. За доброто съхранение на продуктите са осигурени 8 мобилни хладилни витрини, в които се излага и съхранява продукцията. Посетителите на фермерския пазар ще имат възможност да дегустират храните и да разговарят със самите производители.

За момента асортиментът на фермерския пазар включва млечни продукти – овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал и кисело мляко, яйца, мед, сладка и др. В бъдеще се очаква да се включат и производители на месо и месни продукти, риба, зеленчуци и др.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама