Нова онлайн мания - котки в кръгове


Нова онлайн мания - котки в кръгове

Последната мания в интернет са Котешките кръгове, при които стопаните на писани оформят окръжност на пода, а домашната им любимка, необяснимо защо, сяда точно в средата, пише в. "Дейли мейл".

Ветеринарите не могат да обяснят явлението, но фактът си е факт - котките са силно привлечени от окръжностите.

В интернет се появиха стотици фотографии, в които господарите на животните са изпробвали номера. След като оформят кръг на пода с кабел, със залепено тиксо или друг материал, котката идва и сяда точно в центъра. Когато се настанят там, домашните любимци упорито отказват да напуснат нарисуваната окръжност.

Порталите Reddit и Imgur са затрупани с подобни снимки.

Всеки притежател на котка знае колко горди и независими са тези животни. Те много трудно правят нещо, без сами да го поискат. Мнозина си мислят, че тези домашни любимци много трудно се дресират. Но номерът с кръга действал почти безотказно, твърдят феновете на новата мания.

Някои психолози обясняват привличането от кръговете с обстоятелството, че котките, досущ като кучетата, са териториални животни и обичат добре обозначените и дефинирани пространства. Поради тази причина сядат в центъра на кръга, за да обозначат притежанието му. Така те по някакъв начин се чувстват по-комфортно.

Източник: бТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама