Опитните градинари правят това и в градината им няма плевели


Опитните градинари правят това и в градината им няма плевели
Снимка: iStock/ Guliver

Опитните градинари знаят много добре, че не трябва да се отпускат в борбата с плевелите. Те разчитат на няколко ефективни метода, които значително ще опростят процеса в грижата за насажденията в градината им.

Сидерати

След като приберете реколтата през август, не оставяйте лехите празни. В повечето случаи плевелите се активират почти моментално. Ето защо опитните градинари препоръчват засаждане на зелен тор - елда, овес, ряпа, невен.

Разтвор със сода

Ако трябва да премахнете упорити плевели, тогава може да разчитате на един прост метод - разтвор със сода. Разтворете пет супени лъжици от тази съставка в 1 л вода. Получената смес се използва за напояване. След няколко дни редовно поливане плевелите ще изчезнат.

С вряла вода

Стоплете водата и я сипете директно върху показалите се треви. Заради горещината те ще изсъхнат. Ако се появят отново, пак ги полейте. Това е бърз и ефективен начин за борба с плевелите. Може да използвате кана за топлене на вода, като я оставите да загрее до изключване, за да се уверите, че е достатъчно гореща.

С алкохол

Отделете част от питието си за борба с плевелите в градината. Алкохолът ще изсуши и премахне плевелите. Необходимо е да смесите две чаши вода с 30 мл водка. Последната съставка е течен сапун – сипете малко от него. Най-добре да използвате бутилка с пулверизатор, за да може да напръскате плевелите с получения спиртен разтвор.

С оцет

Отново използвайте спрей, само че този път смесете 3 л оцет с чаша сол и малко веро или етерично масло от ароматен цитрус. Хубаво разклатете да се смесят съставките и напръскайте плевелите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама