Откриха първия английски бутик за цветя в София


Откриха първия английски бутик за цветя в София

Първият английски бутик за цветя в България е вече факт. Gala Dimiani Flowers вчера отвори официално врати за всички любители на цветята и стилната аранжировка.

Любовта към цветята и мечтата за собствен стилен и оригинален бутик за цветята е всъщност това, което връща собствениците на Gala Dimiani Flowers обратно в България. Те дълги години живеят в Англия, където трупат опит и свежи идеи. Собственик на бутика е Галя Димова, професионален флорист с престижно образование в областта и солиден опит зад гърба си. Тя получава образованието си за флорист в Англия, където завършва ниво за топ флорист в престижната английска частна школа "Джейн Пакър". След това е поканена да работи за Джейн Пакър, което е огромна привилегия и не се случва често. Работи за една от най-уважаваните флористки във Великобритания Джейн Пакър повече от 2 години. Участвала е в аранжирането на буките за Олимпийските игри в Лондон.

"Когато за първи път прекрачих прага на South Thames College в Лондон, за да започна първият ми професионален курс по флорален дизайн, все още не предполагах, че дългогодишното ми хоби и безкрайната ми обич към цветята ще ме срещнат впоследствие с титаните на флористиката и ще утвърдят решението ми да се занимавам с това професионално. По-късно, след успешното завършване на Международната школа Jane Packer Flowers, отново в Лондон, получих предложение за стаж в същата компания.Шансът да общувам и да работя с професионалисти от висока класа в продължение на няколко години, ми помогна да създам моята лична философия на флорист: "Най-голямото вдъхновение идва от природата и семплите неща около нас, трябва само да бъдат съчетани по най-подходящия естетичен начин", каза Галя.

Освен че прави свои авторски аранжировки Галя дава красиви имена на всяка една аранжировка. Нейните цветни аранжировки са истинско произведение на изкуството. А най-харесваното й творение е аранжировката „Инвитро“. Тя показва смисъла и безкрайността на живота.

Аранжировки в плетени и метални кошници, кактуси в дървени сандъчета са сред оригиналните хрумвания на Галя и нейните помощнички флористи.

Gala Dimiani Flowers се намира в София на ул. "Хан Аспарух" №33; galadimiani.com.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама