Петте най-скъпи имения в света


Петте най-скъпи имения в света

Предлагаме ви разходка из пет от най-скъпите имения в света и зелените им градини.

Антила, Мумбай, Индия: 1 млрд. долара

Земята в Мумбай е ограничена, което кара много хора да строят високи сгради, вместо да се простират на по-широка площ. Точно това е направил и Мукеш Амбани, един от най-богатите хора в света. Неговият дом се извисява на 27 етажа и е с площ около 3716 кв. м. Модерната конструкция, наричана "Тадж Махал на 21-век", съдържа кино, плувен басейн, Кришна храм, бар, библиотека, окачени градини и три площадки за хеликоптер. Всеки етаж има свой уникален дизайн и архитектура. Шест етажа са отделени на колекцията от 168 автомобила на милиардера. Носят се слухове, че обслужващият персонал в "къщата" е около 600 човека.

 

Вила Леополда, Лазурния бряг, Франция: 506 милиона долара

Разположена на площ от 29 000 кв.м във Френската ривиера, вилата разполага с 19 луксозни спални, 14 огромни бани, обширна градина-парк, басейн и частен плаж. Вилата е построена за любимата на белгийския крал Леополд, но по-късно е закупена от банкера Едмънд Сафра. Сега вилата е дом за съпругата му Лили Сафра, но се носят слухове, че имението може да бъде продадено на Бил Гейтс, Джани Аниели или анонимен руски магнат.

Имението се простира в две къщи за гости и има безброй лимонови и маслинови дървета. А за градината му се грижат около 50 градинари. В имението има още и спортни кортове, игрище за боулинг, множество кухни и трапезарии, киносалон и произведения на изкуството от мрамор.

 

Пентхаус, Лондон: 200 млн. долара

Този апартамент, намиращ се в Хайд парк, е един от най-скъпите в света с 6000 лири за кв.м. Жилището се охранява с модерна охранителна система и включва много мерки за сигурност като бронирани прозорци, паник стая и подземен тунел, който стига до хотел в близост. Екстри за апартамента са и спа център, игрища за скуош и стаи за дегустации на вино. Разбира се, и тук фигурира персонал, който се грижи за 24-часово обслужване.

 

Феърфийлд Понд, Хемптънс, САЩ: 170 млн. долара

Огромното имение е собственост на американския милиардер Ира Ренерт. То се простира на площ от 255 000 кв.м и е най-големият жилищен комплекс в Щатите. Сред помещенията му има 29 спални, 39 бани, 5 тенис корта, боулинг зала, голяма трапезария (дълга 27 метра), както и вана на стойност 150 000 долара. Къщата е разположена на брега на морето и се използва като частен дом.

 

 

Хиърст Меншън, Бевърли Хилс, САЩ: 165 млн. долара

Този луксозен дом е бил собственост на вестникарския магнат Рандолф Хърст. Имението включва 6 отделни резиденции, 3 басейна, 8 камини, тенис кортове, нощен клуб и 29 спални. Всичко това е разположено на площ от 60 000 кв.м. Известната къща е купена от Леонард Рос, адвокат и инвеститор, през 1976 г., който иска промяна в начина си на живот. Ако сте собственик на това имение, ваши близки съседи ще са Джеф Безос (създателят на Амазон), Том Круз и Кейти Холмс, както и Дейвид и Виктория Бекъм.

 

Източник: collthings.co.uk

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама