Плодовете и зеленчуците ще останат свежи по-дълго, ако направите това


Плодовете и зеленчуците ще останат свежи по-дълго, ако направите това
Снимка: iStock/Guliver

Дори и съхранявани в хладилник, повечето плодове и зеленчуци бързо губят свежестта. Но опитните домакини знаят някои трикове, с помощта на които запазват свежия им вид за по-дълго.

Тиквички

Тиквичките обичат влагата, но само докато растат в градината. За да запазят по-дълго свежестта си не е необходимо да ги миете, забърсвате или мокрите. Всички тези процедури нарушават естествената защитна обвивка на зеленчука.

Краставици

Ако сте отрязали една краставица, но сте използвали само половината от нея, поставете останалата част от зеленчука в съд с хладка вода. Сложете капак и поставете съда в хладилника.

Вижте още: 10 храни, които НЕ трябва да припарват до хладилника

 

Авокадо

Отрязаното авокадо ще запази свежестта си, ако го поставите в съд с обелен и нарязан лук. По този начин то ще остане свежо до 2 дни.

Банани

Бананите се развалят по-бързо, ако се съхраняват в легнало положение, отколкото във висящо положение. Ако са поставени вертикално, висящи на шнур, тогава дълго време по тях няма да се появят кафяви петна.

Гъби

Гъбите трябва да дишат, което е невъзможно в найлонов плик. Затова ги прехвърлете в хартиен плик, като го покриете с влажна хартиена кърпа.

 

Домати

Доматите трябва да се съхраняват в хладилник, само ако искате да запазите свежестта им за дълго време. В случая трябва да ги поставите рафта на хладилника с горната част надолу - по този начин те ще загубят не повече от 2% от влагата, съдържаща се в тях.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама