Подреди света около себе си, за да подредиш този вътре в теб


Подреди света около себе си, за да подредиш този вътре в теб
Снимка: ИКЕА

Като деца, повечето от нас са възпитавани да оправят леглото си сутрин веднага след ставане, но нека си признаем, че не винаги сме гледали с охота на това. Експерти обаче твърдят, че това простичко действие е от изключителна важност, защото е първата свършена задача за деня. Получаваме мъничък прилив на самоувереност и гордост и така всичко останало ни се струва една идея по-лесно.

Надали не сте чували от своите баби и майки, а дори и от любимата си учителка, крилатата фраза - “Ред около мен - ред в мен”. Тя не е просто красив афоризъм, с който някой да ни накара да свършим нещо, когато не искаме. Мъдростта в нея е приложима много повече дори като възрастни, защото всяка задача има нужда от своите момент и място в деня, както книгите стоят в библиотеката в хола, а чашите в шкафа в кухнята. 

Организацията на заобикалящия ни свят не е без значение, не защото сме крайно педантични и не ни се случва нещо хаотично от време на време. Организацията във външния свят психологически действа на вътрешния ни да се усети по-подреден и да позволи по-лесното и хармонично изпълнение на другите ни задачи. Всяко пространство, пазещо любимите ни и нужни предмети има своят момент на хаос и в това няма нищо лошо. Важното е да знаем как да се справим с него и с кои инструменти да го сведем до минимум.

А за това просто няма по-подходящо място от ИКЕА. Не само защото там можем да открием най-подходящите “помощници” за една по-добра подредба, но защото ИКЕА сама по себе си носи посланието за подредения начин на живот. Не в стегнатата и стерилна форма, а в уютната, носещата спокойствие, така както може само дома. Където подреденото не е под линия, а е по нашия начин, благодарение на всички хитри решения от ИКЕА.

Утрините, особено могат да бъдат тежки, когато, както по-рано споменахме, видим хаоса в скрина, защото е нямало достатъчно място някъде другаде за всички любими пуловери. Кой каза, че не можем да разширим мястото в гардероба си още? Винаги можем да се подсигурим с висящ органайзер като SKUBB, в който да подредим всичко, което не се побира другаде.

Друго любимо нещо в леглото вечер преди сън, е четенето на хубава книга. А за да не бъдат разхвърляни всякакви книги из спалнята, трябва да имаме подходящото място за тях. Затова и имайки една удобна и стилна библиотека от вида на BILLY, на която да подредим със същата линия на естетика дори класьорите TJENA, където да прибираме дори и списания и всичко да ни бъде под ръка.

А за вдъхване на повече цвят в дома си и себе си можем да изберем цветните и разнообразни кутии за съхранение DRONA, които да подредрим на лавиците си и да съберем много повече предмети - от детските играчки, до по-дребните неща от скрина.

И ако все още се колебаете къде бихте сложили една такава кутия - шарена или изчистена, етажерките с приставки и празни пространства KALLAX, са идеални за вас. В спалнята, във всекидневната или дори кухнята, те могат да намерят приложение във всяка стая в своите вечни и стилни дизайни.

Намерим ли място дори на най-малкото кламерче, така както смятаме за правилно и с помощта на всички подходящи кутии и органайзери от ИКЕА, това е само едно парченце от пъзела за подреждане на цялата картинка и вън и вътре в нас. А от там и на целия ни живот. Защото всяка малка крачка в правилната посока днес, е една богата на успехи разходка след години. Особено когато за най-скъпото ни, а именно дома ни, се грижи ИКЕА.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички