Полезни трикове за микровълновата печка


Полезни трикове за микровълновата печка
Снимка: iStock/Guliver

Микровълновата печка са удобен уред за притопляне на храна и приготвяне на бързи и лесни ястия. Има обаче и няколко други полезни трика, чрез които ще улесните живота си с нейна помощ.

Самопочистване

Е, микровълновата не може да се почисти изцяло сама (за съжаление), но може да свърши половината работа вместо вас. Как ли? Сложете половин чаша прясно изцеден сок лимонов сок в печката на висока степен на мощност за 3 минути. Изчакайте още 5 минути, преди да отворите вратичката. Когато го направите, печката ви не само ще мирише свежо, а и засъхналата мръсотия почти ще се е отделила от стените – достатъчно е само да забършете с кухненска хартия. Почти същият ефект можете да постигнете, ако вместо лимонов сок, сложите гъбичка, напоена с вода и веро.

Изсушете билки

Сложете билките върху кухненска хартия и ги поставете в микровълновата за няколко минути. След това ги натрошете, оставете ги на въздух за кратко и ги затворете в буркан.

Улеснете беленето на лук

Спестете си сълзите, като отрежете краищата на главата лук и я сложите в микровълновата на висока степен за 30 секунди. След това и рязането ще бъде по-лесно, и няма да ви люти толкова на очите.

Прочетете как може да си чистите и чорапите в микровълновата ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама