Практични съвети за обзавеждане на дневна


Практични съвети за обзавеждане на дневна
Снимка: iStock

Дневната е стаята от дома, в която прекарвате по-голяма част от времето си и за това тя трябва да е обзаведена така, че да създава настроение и уют.

За да постигнете всичко това, първо трябва да изберете стила, в който ще я обзаведете, а след това и цвета.

Ако изложението е северно, специалистите препоръчват да изберете свежи и топли цветове. Те зареждат с положителна енергия и създават уют. Топли цветове са червено, оранжево и жълто. Естествено не може да направите дневната само в един цвят. Изберете един основен и няколко допълващи.

Добре е да залагате на нечетни числа, т.е. един основен цвят и два допълващи или един основен и четири допълващи.

Ако изложението е южно, може да заложите на по- студените цветове, като синьо, зелено, лилаво. Тук също важи правилото за нечетните числа.

Бялото и черното са неутрални цветове. Хубаво е те да са допълващи, а не основни, освен ако сте решили всичко да е в бяло или в черно. За да постигнете обаче хармония, е добре да се доверите на специалист, който да ви помогне да раздвижите нещата и да ви съдейства за това какво осветление да изберете, за да не стане прекалено безлично.

Много често дневната играе роля и на гостна. Поради тази причина не забравяйте да осигурите и място за вашите приятели и гости. Не пропускайте детайлите, в тях е разковничето за прекрасната дневна.

Пердетата и завесите са един от основните акценти в едно помещение. От тях зависи дали дневната е завършена и уютна. Изберете такива, които да пасват на обзавеждането. 
По дребни, но не и маловажни са цветните декоративни възглавнички, вази, картини и други аксесоари.
Те ще предадат завършеност на помещението.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама