Пране на килими в София: Как да перем килимите от естествени тъкани


Пране на килими в София: Как да перем килимите от естествени тъкани
Снимка: iStock/Guliver

Притежавате килими от коприна, вълна или чист памук? Те имат нужда от пране, но не смеете да го направите сами? Имате нужда от професионална намеса и търсите най-добрите? Намирате се в София?

Тогава най-вероятно търсите фирма като TeamClean.bg, която специализира в машинното пране на килими от всякакъв произход.

Доверете се на дългогодишен опит – изперете си килимите професионално

Както може би знаете, килимите от естествена тъкан се перат по трудно от тези направени от синтетични.

Защо? Понеже плетката и начинът на създаване на подобни изделие е много по-деликатен, самите тъкани реагират различно на обикновените техники, а и стареенето при тях се засилено от наличието на прах.

Какво може да се направи за стар килим от естествена тъкан

Старите килими, освен впечатляващи по свои собствен начин, са изключително крехки и се нуждаят от специална грижа, която не всеки собственик може да положи. За сметка на това, има фирми като TeamClean.bg, които специализират в прането на килими от естествени тъкани.

Начинът, по които постигат страхотните си резултати е като изцяло премахват човешкия фактор и оставят машините да свършат тежката работа. Ролята на човек в този процес е да следи за правилното изпиране, но от там нататък всичко друго е автоматизирано.

Това позволява за равномерно и цялостно изпиране на дори най-засегнатите и замърсени килими от естествен произход.

Задачата не е лесна, най-вече защото текстили като коприната не понасят високите температури, а те са необходими когато има налични сериозни петна.

Какво представлява машината за пране на килими

Машината е огромна, за това тази услуга налага транспортирането на килима до адрес на фирмата, където се намира тяхната фабрика. Екип от специалист ще се появи на ваш адрес, ще вземе килима и ще го транспортира до най-близкият обект.

Там килимът ще се третира напълно в машина с размер на няколко стаи. Всяка подова настилка от текстил минава през еднакъв процес, полагане на конвейер, премахване на праха от тупалка, сресване и изпиране.

При чувствителните тъкани като кашмир, вълна или коприна, се налага по-специален подход както при прането така и при сушенето.

Коприната, например, е нежен текстил, който изисква доста грижа, за да се изчисти напълно, без да има нарушаване или загуба на здравина.

В подобни случаи се намалява температурата, както и оборотите на центрофугата, която изцежда обикновените килими.

Килимите от подобни текстили не се полагат в топла стая, тъй като могат да реагират негативно на този вид изсушаване, за това се оставят да изсъхнат равномерно в специално помещение за такива поръчки.

Защо да се доверите на професионалното пране

Главната причина толкова много столичани да се доверяват на TeamClean.bg всеки ден, е понеже те консистентно доставят обещаното, а именно – престижно изпрани килими.

При тях няма компромис, няма „ами, не можахме” или „това не излиза” – с тях получавате точно това, за което плащате, а това е рядкост в този бранш.

Когато избирате фирма за пране на килими в София, изберете качеството, не защото сте баровци, а защото си заслужава.

Понеже килимите от естествен произход си заслужават грижата, те са красиви, престижни и специални – те го заслужават, не го ли заслужавате и вие?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама