Преносим стол за хранене – как да изберете най-удобния


Преносим стол за хранене – как да изберете най-удобния
Снимка: iStock

Детският стол за хранене е несъмнено удобство – с негова помощ можете да храните детето много по-лесно, докато то седи заедно с Вас на трапезата. Много родители избират типичния, стационарен стол за хранене с крака. В съвременния свят обаче хората пътуват и прекарват голяма част от времето си навън. За такива случаи е нужно преносимо столче за хранене, което ще Ви осигурява едно и също удобство навсякъде – в ресторанта, в хотела, на къмпинг. Всъщност тези столове са удобни и за малък дом, в който столчето трябва да се вади и прибира при всяко хранене.

Прочетете какви видове преносими столчета за хранене се предлагат на пазара, за да изберете по-лесно най-удобния вариант за Вашето дете и начин на живот.

Седалка за хранене

Седалката прилича много на обикновен стол за хранене – има седалищна част, облегалка, колани и табличка, но няма собствени крака. Тя се монтира върху седалката на трапезния стол и на практика го прави по-висок, като по този начин осигурява комфорт за детето. Това е много удобен вариант, но е и доста обемен. Има и сгъваеми модели, които ще можете лесно да пренасяте и съхранявате, когато не ги използвате.

Повдигаща седалка

За да намалите размера, може да изберете седалка, която само повдига. Тя се монтира стабилно върху седалката на трапезния стол и може да има и собствен колан и/или табла за хранене. Няма облегалка, осигурява само удобно място за сядане, по-високо и по-безопасно за детето.

Столче за монтиране към масата

Видът на този стол за хранене понякога плаши родителите – той се монтира директно към плота на масата и изглежда така, сякаш бебето седи във въздуха. Но няма място за тревога, защото създателите му са осигурили нужната безопасност за детето. Тези столчета са много леки, тъй като имат само алуминиева конструкция и седалка от плат, и ще позволяват на бебето да се храни удобно на общата трапеза. Гарантират максимална независимост, тъй като за използването им не е нужно да имате на разположение друг стол.

Седалка за хранене от плат

Това е най-лесният за пренасяне модел стол за хранене. Представлява нещо като джоб от плат, който се закрепя към облегалката и седалката на трапезния стол, за да не позволи на детето да се изплъзне от него. Когато не е нужен, просто го сгъвате и прибирате. Той не заема повече място от пазарска чанта. Имайте обаче предвид, че тези седалки са подходящи за по-големи деца, тъй като не осигуряват допълнителна височина, защото на практика детето седи на седалката на трапезния стол.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама