Пролетно засаждане на цветя: Свежи идеи за градината


Пролетно засаждане на цветя: Свежи идеи за градината
Снимка: iStock

Обичате цветята и искате да си засадите нови в градината? Пролетта е най-подходящото време, затова ще ви дадем няколко свежи идеи за това кои да изберете.

Кокиче

Наричат го предвестник на пролетта. Това красиво, нискостеблено бяло пролетно цвете расте на всяка почва и е много крехко.

Теменужки

Теменужките са друго пролетно цвете, което може да украси градината ви в първите пролетни дни. С приятен аромат, виолетови цветове и кичеста, теменужката е сред най-красивите пролетни цветя. Има различни разновидности на теменужките, които можете да отглеждате в саксия, но градинската е най-красива.

НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ЦВЕТЯ ЗА БАЛКОН

Трендафил

Трендафилът е цвете, което се отглежда в домашни условия и изисква много внимание и грижи. Характеризира се с различни разновидности и можете да отглеждате трендафили с различни цветове – от нежно розово и бяло, до наситено червено.

Зюмбюл

Зюмбюлът е още един пролетен любимец. Сред всички цветя, той може би е най-подходящата декорация на градинските алеи, а също така около малки беседки. Зюмбюлите имат незабравим аромат, който се разпростира за минути из целия дом. Вирее добре на песъчлива почва и цъфти до края на май.

Роза

Розата е нежно цвете, което изглежда прекрасно и романтично. Тя обаче е много специфични за отглеждане, защото изисква внимание и време. Засаждането на розите става през пролетта, веднага щом земята се отпусне.

Крем или бяла лилия

Според някои вярвания, бялата лилия е символично цвете за Великден. Вярва се, че цветето символизира възкресението на Христос. Легендите разказват, че на мястото, където капнали Христовите капки кръв, се появили бели лилии.

РОЖДЕНОТО ВИ ЦВЕТЕ ИЗДАВА ХАРАКТЕРА ВИ

Лалета

Няма по-обичани и красиви пролетни цветя от лалетата. Освен това, те са изключително непретенциозни за отглеждане и много лесно се разпространяват. Нуждаят се от топли и слънчеви места, но растат и на полусянка. Засаждат се през есента с луковици. А най-подходящи за тях са глинестите почви.

Дафне

С необикновеното си име и уникалните си розови и бели цветя, това растение е изключителна придобивка за всяка градина. То притежава не само приятен аромат, но също така и атрактивен външен вид, който ще привлича възхитени погледи още в най-ранните пролетни дни.

Алисум

Още едно красиво пролетно цвете, което изглежда страхотно в цветна леха или вертикални саксии на стената. Цъфти в началото или средата на пролетта, в зависимост от областта, където живеете. Алисумът е скромен, устойчив на силно слънце и суша, и расте много бързо. Затова от време на време е добре да се разрежда, за да се развива по-спокойно. Прекрасно допълнение към всяка градина

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама