Ръководство за грижа за лилия на мира: Ключови съвети


Ръководство за грижа за лилия на мира: Ключови съвети
Снимка: iStock

Спатифилум или лилия на мира, научно известна като Spathiphyllum Wallisii, има енигматично присъствие. 

Това растение се слави в различни духовни традиции заради способността си да разсейва негативните вибрации, да пречиства пространствата и да насища околната среда със спокойствие и хармония. Неговата красота, съчетана с лесната му поддръжка, го прави обичан избор за декорация.

Насоки за отглеждане на лилия на мира:

Три важни аспекта, които трябва да имате предвид при грижата за това растение, са: разположение, влажност и температура.

Вижте още: 4 растения от тропическите гори, идеални за отглеждане в баня

Разположение

Въпреки че лилията на мира обича слабо осветени места, определено количество слънчева светлина е от съществено значение. Твърде малко светлина може да означава по-малко цъфтеж, докато твърде много може да доведе до обезцветяване на листата или изгаряне. Място с пъстра сутрешна слънчева светлина е идеално за това растение.

Влажност

Родени във влажни региони, лилията на мира обича богата на влага среда. Ако забележите, че растението ви леко е увехнало, не се притеснявайте. Щедро пръскане с вода често може да съживи този издръжлив вид.

Вижте още: Това растение ще донесе хармония и щастие в дома ви

Температура

Докато лилията на мира предпочита топлината, крайностите са забранени. Нежното сутрешно излагане на слънце гарантира процъфтяващо растение. Също така е от решаващо значение да предпазите растението си от силни ветрове, тъй като те могат да доведат до обезцветени и уморени на вид листа. Постигането на баланс между сянка и слънчева светлина е тайната на тяхната блестяща привлекателност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама