С тези бабини рецепти ще спасите черешите от листни въшки


С тези бабини рецепти ще спасите черешите от листни въшки
Снимка: Pixabay

Невинаги е възможно да получите богата реколта от узрели и сочни череши, дори ако спазвате всички правила за грижа за тази овошка. Основният проблем се крие във факта, че черешите са податливи на вредители, които унищожават плодовете.

Най-често те са атакувани от листни въшки, които се разпространяват много бързо и унищожават насажденията. Характерен признак за нашествието от листни въшки е лепкавата течност, покриваща деформираните и усукани листа.

Как да се отървете от листните въшки по черешите с помощта на бабини методи?

Повечето градинари предпочитат народните средства.

Сапуненият разтвор е чудесно средство в борбата с тези вредители. Приготвя се много бързо. Трябва само да смесите 10 литра вода с половин настърган сапун за пране. След това можете да пристъпите към пръскане на насажденията с този разтвор.

Тези цветя са като магнит за нещастието - изхвърлете ги незабавно от дома си

Друг лек включва използването на пепел - разтворете 500 грама от нея в 5 литра вода. Течността трябва да се настоява в продължение на три дни. След това можете да я използвате за пръскане на черешата. Голям плюс на това лекарство е, че не само елиминира листните въшки, но и подхранва листата.

Запарките от различни билки също помагат. Например, за приготвянето им можете да използвате глухарчета или бял равнец, както и тютюневи листа или картофени връхчета. Листата на някое от изброените растения се заливат с гореща вода и настояват в продължение на 1-2 дни. Пръскането с получената течност може да се извършва два пъти на сезон.

Ако пък искате да се радвате на двойна реколта череши, може да полеете дървото със специален разтвор. Първо трябва да обърнете внимание на почвата.  Проблемът с ниската реколта може да се дължи на глинеста или кисела почва. Ако причината е в киселинността, тогава дървото е добре да се подхрани с варово "мляко". Вижте какво съдържа и как се приготвя ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама