Саксии и изкуствени цветя – каква е ролята им за декориране на интериора и екстериора?


Саксии и изкуствени цветя – каква е ролята им за декориране на интериора и екстериора?
Снимка: iStock

Цветята са се превърнали в част от интериора и екстериора ни. За да им се радваме обаче колкото се може по-дълго във времето е важно да се вземат под внимание грижите, които следва да се полагат за тях. Обикновено те се засаждат в саксия за цветя, която след определен период от време обаче следва да бъде подменена с друга, която е по-голяма. Това е наложително от гледна точка на факта, че растението увеличава кореновата си система и това се отразява неблагоприятно на  цъфтежа и развитието на листната маса. Как се избира съд за засаждане предвид огромния избор от саксии, който предлага пазара? Отговорите предстои да споделим в днешната полезна тема.

Форма и размер – основни показатели при избор на саксия

За да се развива качествено едно растение е необходимо да се вземат под внимание всички онези фактори, които влияят върху спецификата и грижите, от които то се нуждае при отглеждане. Основните аспекти при покупката на подходящ съд са свързани именно с това да се определи формата и размера на саксията. По отношение на форма се класифицират следните варианти:

- Стандартни конусовидни;

- Саксия тип кашпа;

- Сандъчета;

- Саксия с цилиндрична форма и други.

Предложенията на пазара са интересни и допринасят за това не само да подсигурите правилния съд за своите цветя, а същевременно с това да аранжирате и организирате интериора по най-естетичния и приятен начин особено, когато се касае за покупката на модели, които ще бъдат част от вътрешното пространство на помещенията.

Размерите са още една тънкост, от която следва да се ръководите при покупка на подходящи съдове. Изключително важен е момента, в който се налага да се спрете на най-добрата и практична възможност, която да осигури на кореновата система благоприятно развитие. Според опитни експерти избирането на размер следва да се ръководи от височината на цветето и самия съд да бъде поне 1/3 от нея.

Материали и дизайн

Все пак ще е част от интериора или екстериора, което пък от своя страна идва да покаже, че става дума за такива продукти, които трябва да се интегрират и приспособят към общата концепция. Но преди да предприемете правилните действия и по отношение на тези принципи то има още нещо, което трябва да подчертаем като:

- Вид на растението;

- В какви условия ще се отглежда;

- Местоположение на съда в пространството;

- Опции за поливане и съхраняване на вода за да е оптимално влажна почвата;

- Издръжливост на съда във времето и при различни климатични условия.

Предопределящо е това, че когато искате да акцентирате на качественото оборудване и създаване на приятна атмосфера и в същото време държите на оптималната грижа за любимите си цветя то има защо да изберете продукти, които са иновативен дизайн, красиви са, изработени са от висококачествени материали.

Перспективите, които стоят пред вас наистина не са за пренебрегвате, тъй като на практико онова, от което се нуждаете може да бъде създадено по начин, който напълно да ви удовлетвори. Сайтовете за саксии са толкова гъвкави по отношение на разнообразието от продукти, че би било наистина удобно и приятно с един клик да запълните потребността от качествени, нови саксии за стайните или градинските растения.

При какви обстоятелства клиенти предпочитат изкуствени цветя?

Сигурно и на вас ви се е случвало да закупите красиви стайни растения и след кратък период от време въпреки грижите, които полагате те да загинат. Наистина има редица обстоятелства, които оказват влияние и на-често това е климата, който не е особено благоприятен за отглеждането им.

Варианти има и изкуствени цветя биха били ефективното и красиво решение, с което да аранжирате:

- Пространства, в които няма пряка слънчева светлина нужна на растенията да виреят;

- Зони с лоши атмосферни условия;

- Освежаване на санитарни пространства, коридори, офиси и други.

Климатиците, студа в дадено пространство, преходността на помещението и липата на слънчева светлина са основните причини да изберете да аранжирате и декорирате конкретната зона с изкуствено цвете. Хубавото е, че пазара е достатъчно гъвкав и способен да предостави много дори условия, които се характеризират с невероятен потенциал да се създаде прекрасна визия, уют и хармония, от които се нуждаем в дадено пространство.

А цветята, които са изкуствени наистина са изключително ефективни по отношение на това, че:

- Изкуствените издържат във времето;

- Не се нуждаят от специални грижи като поливане и смяна на съда, в който да се отглеждат;

- Практични са;

- Могат да се мият под течаща вода, защото са изкуствени;

- Не губят цветовете си;

- Не се влияят от климатичните условия, размера на саксията и т.нат.

Да не пропуснем да споделим, че са изключително евтини, което е още един приоритет в тяхна полза, когато става въпрос за покупка на аранжировка, с чиято помощ можете да освежите с лекота дори такива площи, които са със сложна архитектура, липсва пряка слънчева светлина или са прекомерно влажни и студени.

В каталога на онлайн магазин MOVI.BG ви очакват едни от най-добрите, практични и разнообразни саксии и изкуствени цветя, които да приложите в офиси, жилища, хотели и други пространства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама