Саксийни цветя, които трудно ще убиете


Саксийни цветя, които трудно ще убиете

Да, правилно сте прочели заглавието. Обичаме да имаме живи растения вкъщи, но за съжаление не всички се справяме в отглеждането им и често те загиват.

За всички от вас, които имат подобен проблем, подбрахме 5 некапризни цветя, които ще красят дома ви дълго време.

1. Каланхое


Не са необходими много усилия за това хубаво и кичесто цвете. Това е така, защото има месести листа и може да оцелее както на пряка слънчева светлина, така и на частична сянка. Полива се умерено, почвата трябва да изсъхва между поливанията.

2. Бегония


Това цвете цъфти много и продължително. Подходящи за отглеждането са балконите със северно изложение. Може да поставите саксията и на перваза.

3. Лайка


Тази билка има нужда от много слънчева светлина, така че изберете подходящо място вкъщи. Бонус - ароматът успокоява и гони насекомите.

4. Спатифилум


Красиво и лесно за отглеждане, затова е много популярно стайно растение. Изберете му сенчесто място или поне такова, до което не достигат преки слънчеви лъчи. Обича водата, така че го имайте предвид.

5. Кактус


Има нужда от много слънчева светлина. Някои видове се поливат едва три пъти в годината, други - по- често. Обикновено цъфват през пролетта.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама