Скъпа инвестиция ли е инсталирането на подова система за отопление на дома


Скъпа инвестиция ли е инсталирането на подова система за отопление на дома
Снимка: iWoman.bg/Славея Лазарова

Това, което най-вече вълнува домакинствата, които са избрали да инвестират в подово отопление са крайните суми, които ще трябва да заплатят за материали, инсталация и разходна норма на месечна база. Като средство за чисто и комфортно осигуряване на топлина е разбираем високия интерес, който се наблюдава кът този вид инсталации. Доказана ефективност и дълъг експлоатационен период също оказват влияние върху проявените предпочитания за създаване на отлична атмосфера в различните типове жилищни имоти. Но какви са реалните за подово отопление цени, на които можете да се сдобиете с такъв тип система, на която да разчитате през зимния сезон? Отговорите предстои да разкрием на онези от вас, които все още имат известни съмнения и колебания за взимане на окончателно решение, касаещо начина на отопляване на имота си.

Действително ли са толкова рентабилни и икономични

Не само първоначалната инвестиция и цената, която клиента ще заплати са от съществено значение за прилагането на тази вариант отопляване. Когато се избира способ, на който ще разчитате за осигуряването на оптимално отлични условия преценката е ключова. Тя включва:

- Месечен разход на енергия;

- Вид на уреда, който ще осигури захранването на инсталацията;

- Тип помещения, в които ще бъде инсталирана подовата система;

- Автономно ли ще се извършва захранването на отделните стаи или ще се използва един източник.

Всичко това дава отражение върху оформлението на цената, която ще бъде заплащана ежемесечно и по този начин ще бъде изчислен и процента на възвращаемост на инвестицията. Според това дали ще изберете електрическо или водно подово отопление се изчислява и съответната стойност на месечните разходи, които домакинството ще заплаща.

Как се определя подходящия вариант

Когато са водещи цените за първоначалната инвестиция както и темпа на възвращаемост най-лесния път за да сте сигурни, че ще инвестирате разумно е да се консултирате с професионалисти. Обикновено изпълнителите на такива отоплителни проекти взимат под внимание дори дребните детайли, което е показателно за максималното усвояване на топлинната енергия и намаляването на топлозагубите.

Основните аспекти, които ще определят техническите характеристики на вида подово отопление са:

- Площ на имота;

- Брой помещения, които ще бъдат отоплявани с инсталацията;

- Метод на контрол;

- Вид на имота – тухла, ЕПК, панел;

- Етажност – едноетажно или многоетажно е строителството;

- Вид на дограмата;

-Топлоизолационни показатели на имота и други.

Специфичните архитектурни особености са тези, които пряко ще повлияят върху избора на електрическо или водно подово отопление. Предвид приложимия в жилището вид се определя и цената, която ще вложите в изграждането, материалите и суровините, необходими за завършването на проекта за отопление.

Удобства

Функционално и лесно за управление е всеки от предлаганите видове отопления с инсталация в под. наред с цената, която вълнува потенциалните потребители е редно да се фокусирате и върху удобствата, които тези системи осигуряват, посочват тук. Когато топлинната енергия се излъчва от пода това оказва влияние върху бързината на достигане на оптималната температура в помещенията.

Удобствата, които се отнасят до експлоатацията на инсталациите от този вид са:

- Дискретно и приятно достигане на комфортна за тялото температура;

- Намаляване на риска от поява на плесен и мухъл;

- Тих режим на работа;

- Осигуряване на здравословна среда без прах и алергени;

- Устойчивост на инсталацията във времето;

- Без ангажименти за поддръжка и профилактика;

- Възможност за използване на различни източници за нагряване на флуида при водната инсталация като термопомпи, газови котли, камини на пелети, соларни инсталации и други.

Инвестицията в подходящ метод за отопляване е основното, за което е важно да помислят новодомците. Перспективите, които стоят пред клиентите не са малко, но е приоритетно да се фокусирате върху онези от тях, които са все по-приспособими и отговарящи на критериите ви за достъпна цена и поносими експлоатационни разходи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама