Сложете това в тоалетната и ще забравите за лошата миризма


Сложете това в тоалетната и ще забравите за лошата миризма
Снимка: iStock/Guliver

Неприятната миризма в тоалетната е проблем, с който се сблъсква всяка домакиня.

В случая дори употребата на висококачествени препарати и скъпи освежители не помага. Затова си струва да запомните триковете на опитните домакини, които ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма в тоалетната без употребата на скъпи препарати и ароматизатори.

Топ трикове за справяне с лошата миризма в тоалетната без препарати и ароматизатори

Първото, което трябва да направите е да започнете редовно да почиствате тоалетната. Обърнете внимание на труднодостъпните места в тоалетната чиния, където с времето се натрупва плака, а тя е източник на лоша миризма. 

 

Почиствайте тоалетната поне веднъж седмично. За целта може да използвате смес от сода и оцет ( двете съставки се смесват в количествата, необходими за получаване на гъста каша). Може да добавите и няколко капки от любимото ви етерично масло към тази смес.

Опитните домакини разчитат на 3 лесни метода за справяне с лошата миризма.

1. Активен въглен

Достатъчно е да разпръснете няколко таблетки около тоалетната. Те трябва да се сменят всеки ден, тъй като бързо абсорбират неприятните аромати.

2. Сода за хляб

Тя трябва да се пости в отворен съд и да се сменя при необходимост. Методът не се препоръчва, ако тоалетната е постоянно влажна.

 

3. Кибритени клечки

Същността на метода е следната: трябва да запалите няколко кибритени клечки в тоалетната. Сярата, която се отделя при тяхното горене, бързо абсорбира неприятните миризми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама