Тези 4 неща в дома ви ще направят много лошо впечатление на гостите ви


Тези 4 неща в дома ви ще направят много лошо впечатление на гостите ви
Снимка: Istock

Много хора правят основно почистване на дома си, когато очакват гости. Мием подовете, прозорците и огледалата, бършем прах, за да придадем перфектен вид на къщата ни. Но някои малки неща в домовете ни могат да направят по-лошо впечатление на приятелите, без да подозираме.

Вижте още: 6 интериорни грешки, които масово се допускат в хола

1. Малки дефекти и дребни повреди

Прекарваме много време у дома, така че бързо спираме да обръщаме внимание на на пръв поглед незначителни дреболии. Петна по ключове за осветление, разхлабени первази или падащи панели са досадни, но ако не отстраним тези дефекти веднага, бързо ще забравим за тях. Но всеки, който посети дома ни, веднага ще ги забележи, особено ако всичко останало изглежда спретнато.

2. Увехнало цвете

Малко зеленина ще добави цвят и ще оживи дори най-скучния интериор. Това е сравнително евтин начин да украсите дома си, ако не искате да инвестирате в ремонт или да купувате скъпи интериорни детайли. Но ако растенията започнат да боледуват и изсъхват, по-добре е да ги премахнете от очите на гостите си.

Вижте още: 4 есенни тенденции при домашния декор, в които ще се влюбите

3. Лекарства в банята

Някои гости са повече от щастливи да разберат малките тайни на своите домакини, особено ако има възможност да го направят дискретно. Един от най-лесните начини е да надникнете в медицинския комплект, който много хора държат в шкафовете в банята си. Едно проучване показа, че 40% от гостите редовно преглеждат съдържанието на чекмеджетата в банята на своите домакини. Така че, ако не желаете да споделяте такава лична информация, най-добре е да извадите лекарството от банята преди партито.

4. Ароматизатори

Всеки дом има свой уникален аромат, който обикновено привлича вниманието на повечето гости веднага. Домакините използват различни трикове, за да намалят неприятните миризми, които могат да се появят във всяка стая.

Ако трябва да избирате между свещи и тръстикови дифузори, изборът на първия вариант е по-добър. Ароматната течност в тръстиковите дифузори е направена от етерични и растителни масла и тези компоненти могат да причинят алергична реакция при някои хора.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама