Тези цветя ще ви спасят от плевелите в градината


Тези цветя ще ви спасят от плевелите в градината
Снимка: iStock

Дори опитните градинари трудно се справят с плевелите. Но в случая на помощ идват някои не толкова популярни, но не по-малко красиви цветя, които ще държат нежеланите гости далече от градината ви. Това са цветята, които трябва да засадите, за да се спасите от плевелите.

Ешолция

Това цвете не изисква почти никакви грижи - расте върху всяка почва и не иска често поливане. Основното му предимство е плътният килим, който създава. Благодарение на него плевелите нямат шанс да се вкоренят и да оцелеят. Освен това цветята на ешолцията се отличават със своята специфична красота.

Рожец (Церастиум)

Това цвете е красиво не само в периода на цъфтежа. Листата му се отличават със сребрист оттенък и е чудесно допълнение към розова градина и към обикновена цветна леха.

 

Почвопокривен карамфил

Той е непретенциозен, устойчив на суша, не изисква почти никакви грижи. Създава плътна покривка, цъфти пищно и ярко.

Флокс 

Това цвете цъфти от средата на май до юни. Отличава се с ярки цветове и изумрудено зелени листа. То е невероятен защитник срещу плевели. Флоксът е изключително устойчив на замръзване и суша, расте на полусянка и на слънце.

 

Бергения (Бадан)

Баданът цъфти от май до юни. Но и през останалото време изглежда ефектно и радва с красотата си. Вирее, както на слънце, така и на сянка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама