Трябва да го имате в дома си: Това растение е официалният хит на 2024


Трябва да го имате в дома си: Това растение е официалният хит на 2024
Снимка: iStock/Guliver

Абсолютно всичко е подчинено на тенденциите, така че растенията, които красят дома ни, не правят изключение. Както се избират хитовите цветове всяка година, така и експертите избират растенията.

Вижте още: На гости в окъпания от слънце дом на Мария Шарапова (СНИМКИ + ВИДЕО)

Растението, което е хит в домашния интериор тази година и трябва да имате в къщата си е драцената. Тя произхожда от Югоизточна Африка и лесно се адаптира към различни условия и ще се впише във всяко пространство.

"Това растение процъфтява в места с пряка светлина, както и в непряка, по-слаба светлина, което означава, че е чудесно за всяко пространство", се казва в доклада на "Isiplen".

Как правилно да отглеждате драцената?

Внимавайте обаче да не оставяте вашата драцена в непосредствена близост до радиатор, нагревател или климатик, поне не за дълги периоди от време. Ако въздухът е прекалено сух, листата на растението ще окапят.

Как се полива драцената?

Тъй като драцената не изисква много вода, достатъчно е да я поливате на всеки 10 до 14 дни, което ще позволи на почвата да изсъхне между поливанията. Не забравяйте да я поставите в контейнер с дренажни отвори. През зимата и есента я поливайте малко по-рядко, отколкото през пролетта и лятото.

Вижте още: 10 супер добри трика за почистване, които трябва да знаете

Дръжте драцената далеч от малки деца и домашни любимци

Бъдете внимателни, тъй като това растение може да бъде отровно за домашни любимци, така че се уверете, че вашата котка или куче не хапе или яде листата. Ако подозирате отравяне, не забравяйте да заведете вашия домашен любимец на ветеринар. Децата също могат да бъдат чувствителни към това растение, така че ги дръжте настрана от него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама