Трябва да знаете: 3 супер лесни трика за хубаво ухаещ дом


Трябва да знаете: 3 супер лесни трика за хубаво ухаещ дом
Снимка: iStock

След цялостно почистване жилищното пространство изглежда обновено. Понякога обаче, след като сме прекарали цял уикенд в подреждане, не можем да се отърсим от усещането, че домът не е идеално чист. И всичко това се дължи на миризмите, които са проникнали в стените, мебелите и предметите от бита. За щастие има прости трикове, които могат да помогнат за неутрализиране на основните източници на миризма в дома.

Използвайте любимата си подправка като освежител за обувки

Рафтът за обувки обикновено не е приятно миришещо място. Обувките, ботушите и маратонките често започват да излъчват лоша миризма поради натрупаната пот. Но използването на карамфил решава проблема.

Във всяка обувка или ботуш трябва да поставите малки пакетчета от тази подправка, които могат да бъдат направени от носни кърпички. Ще отнеме няколко часа, докато абсорбират излишната влага и предадат аромата си на обувките.

Освежителите за кола могат да се поставят в кофата за боклук

За да поддържате тоалетната ухаеща добре, можете да използвате освежител за въздух за кола. Продуктът има връв, с която може да се прикрепи към поставката за тоалетна хартия, например. Същото може да се направи и с кофа за боклук в кухнята, маскирайки миризмата на отпадъците.

Със сапун можете да се отърве от миризмата на плесен в гардероба

Причините за миризмата на плесен в гардероба са влагата и липсата на вентилация. Така че, преди да поставите дрехите си, уверете се, че са напълно сухи. Също така има смисъл да поставите домашен освежител за въздух. За да направите това, увийте парче ароматизиран сапун с плат и го поставете до дрехите. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама