Вдъхновение за дома от скандинавците


Вдъхновение за дома от скандинавците

Скандинавските домове традиционно се характезират с изчистени линии, светлини тонове (най-вече бяло) и естествени материали. Това ги прави перфектни за добавянето на цветни и по-смели акценти за модерна визия. Ето 8 декоративни идеи, от които да почерпите вдъхновение.

1. Допълващи се цветове

Скандинавските домове обикновено не изобилстват от много смели и ярки цветове. Красотата им идва от семплата, неутрална палитра, но никога не изглеждат студени или скучни заради допълващите се цветове. Използването на различни нюанси на един цвят създава дълбочина.

2. Повече растения

Растенията добавят цвят и чистят въздуха, правейки дома ви по-здравословен.

3. Най-доброто от всяко пространство

Част от красотата на скандинавския декор е, че никое пространство не се губи. Просто трябва да знаете как да го оползотворите най-добре.

4. Дишаща стая

Често българските домове са отрупани с мебели и аксесоари. Вземете пример от скандинавците, които знаят, че най-добре е да бъдете умерени.

5. Различни материали

Всичко, което идва от природата, е добре - дървени столове и маса, меки килими и ленени калъфки.

6. Не пренебрегвайте черното

Макар че скандинавските домове изобилстват предимно от светли тонове, не липсват и по-тъмни. За да не стане домът ви прекалено тъмен, боядисайте една стена в черно или пък сложете черен диван.

7. Различни принтове

За да не изглежда претрупано, заложете на притнове от едно цветово семейство. Най-добре останалата част от стаята да бъде семпла.

8. Нека бъде светлина

Тъй като скандинавците прекарват зимните месеци в тъмнина, те знаят как да се възползват от слънчевата светлина и свежия въздух. Не прекалявайте с пердетата, които е добре да са в светли цветове или от прозрачни материи. Използвайте няколко източника на светлина в стаята - лампи на тавана и настолни.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама