Защо е добра идея да ангажираме брокер когато купуваме луксозен имот


Защо е добра идея да ангажираме брокер когато купуваме луксозен имот
Снимка: iStock

Когато стане дума за покупка на имот (или търсене на жилище под наем), хората обикновено се делят на два вида. Едните винаги държат да ползват услугите на доказан специалист брокер по сделката, докато другите не искат и да чуят за това.
Причините за тези решения могат да различни, но нека видим защо хората нямат желание да ангажират брокери за покупка дори на имоти лукс в София.

На първо място е комисионната, която се плаща. Разбира се, при големите разходи за жилище (особено от типа на луксозни имоти в София) парите едва ли са чак такъв фактор, но хората се опитват първо да спестят от брокерската услуга. Втората причина е, че в бранша има прекалено много недобросъвестни, неопитни и понякога дори некадърни хора, които се представят за специалисти и петнят името на професията брокер. Самата професия не е урегулирана законодателно и липсва единен стандарт, който да се прилага. Намирането на добър специалист изисква проучване и допитване до хора, на които бихте имали доверие.

Комбинацията от двата фактора кара множеството потребители да предпочитат да търсят в интернет, по Facebook групи, в сайтове за обяви и често могат да бъдат подведени от продавачите. Ако не сте на “ти” с бранша е възможно да пропуснете някой детайл, който няма да убегне на опитен брокер, който да е посредник при продажбата. Едва ли бихте си купили Ферари без да сте сигурни в неговото качество. Защо бихте направили същото при продажба на луксозни апартаменти в София?

Брокерските услуги на пазара може да имат своите недостатъци, но има изключително много специалисти и фирми, които са доказали доброто си име през годините с редица добри сделки в защита на интересите на двете страни. Често се налага и двама брокери да работят заедно по дадена сделка - един от страна на продавача и един от страна на купувача. И това е напълно нормално. Пазарът на апартаменти лукс в София ще става все по-привлекателен за хора с възможности, а те искат интересите им да бъдат защитени по най-добрия начин. И това става именно с ангажирането на професионален опит в продажбите на луксозни имоти в София или с такъв в областта на недвижими имоти в София под наем.

Предимствата при ангажиране на качествен брокер са, че на своя страна имате човек, който може да защити вашите интереси, да проучи добре имота за скрити такси и други неща около него, да даде съвет и да посочи неща, с които да свалите цената на сделката. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама