Защо хитрите домакини изсипват чаша оцет върху тоалетната чиния веднъж седмично?


Защо хитрите домакини изсипват чаша оцет върху тоалетната чиния веднъж седмично?
Снимка: iStock/Guliver

Хитрите домакини знаят как да направят така че тоалетната чиния не само да блести от чистота, но и да го постигнат без да харчат излишни пари, време и усилия.

Жълтите петна по тоалетната чиния обикновено се дължат на твърдата вода и нередовното почистване. За да предотвратите тяхната поява, трябва да почиствате тоалетната чиния веднъж седмично. Но не всяка домакиня намира време за тази процедура.

Ако и вие сте от домакините, които не отделят необходимото време за почистване на тоалетната, този метод със сигурност ще ви допадне.

Топ трик за почистване на жълтите петна от тоалетната чиния

Вероятно оцетът е първото, което ви идва на ум, когато става дума за домашни средства за почистване на упорити отлагания. В случая трябва да използвате ябълков оцет. Той помага за премахване на петна, ивици и лоша миризма. Освен това има дезинфекциращи свойства, така че ще е от полза в борбата с бактериите и микроорганизмите. 

Защо хитрите домакини изсипват по чаша сол в тоалетната веднъж седмично?

Просто изсипете чаша оцет върху тоалетната чиния или използвайте бутилка със спрей. Можете да го оставите за няколко минути, след което ще почистите отлаганията с помощта на четката, без много усилия. Правете това веднъж седмично и тоалетната ви винаги ще бъде чиста и свежа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама